5 april 2017

Nieuwe programmering theater- en concertseizoen bekend

Voorverkoop Liefhebbers start 18 april, losse kaartverkoop start 26 april

Bekijk het programma voor seizoen 2017/2018 online...
De programmering van het seizoen 2017-2018 van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede is bekend. Hierin staan alle theatervoorstellingen en concerten die van september 2017 tot juli 2018 te zien zijn in het Wilminktheater, het Muziekcentrum, De Kleine Willem en de Grote Kerk in Enschede. Het programma is wederom zeer divers met onder andere; cabaret, jazz, toneel, barok, oude en nieuwe muziek, wereldmuziek, dans, opera, jeugd & familie, koormuziek, kamermuziek en musicals; alle genres komen ruim aan bod. Van diverse opera’s van Nederlandse Reisopera tot de grote musicals als Annie M.G. Schmidt en Fiddler on the Roof, de musical Anatevka. Van Maaike Ouboter, Jennie Lena, Tim Akkerman, Albert Hammond en Nick & Simon tot Nederlands Kamerkoor en van de dansvoorstellingen van Nederlands Dans Theater en Scapino Ballet tot Het Zandkasteel, Buurman & Buurman en Sinterklaas. Topacteurs als Anne-Wil Blankers en Huub Stapel doen Enschede aan. Jochem Myjer, Bert Visscher en ook De Lama’s ontbreken niet. Het kalenderjaar 2017 wordt voor de vijfde keer op rij afgesloten met een week durend feestelijk project; ‘Woar geet 't opan met kesmis?’. Op onze website is vanaf woensdag 5 april het complete programma inzichtelijk. Vanaf 26 april kan iedereen boeken, Liefhebbers boeken vanaf 18 april.

Musical
In samenwerking met Stichting Theateralliantie bundelen maar liefst acht grote theaters door het gehele land hun krachten om op initiatief van het DeLaMar in Amsterdam komend theaterseizoen Fiddler on the Roof, de musical Anatevka te brengen. Regisseur Ruut Weissman (o.a. bekend als regisseur van het door de pers met maar liefst 5 keer 5 sterren bekroonde Hij Gelooft in Mij) zal een actuele en vernieuwde versie creëren en plaatst deze klassieker daarmee op geheel eigen wijze in de tijdsgeest van nu. Fiddler on the Roof is een musical die gaat over verdreven worden, onvoorwaardelijke liefde, de betekenis van familie en de balans tussen tradities en vernieuwing in tijden van verandering. Fiddler on the Roof was eerder in Nederland te zien als Anatevka (1966, 1998 en 2008), echter nog nooit met Thomas Acda in de hoofdrol. Nu wel! 
Ook te zien het Wilminktheater de musical Annie M.G. Schmidt met Simone Kleinsma in de hoofdrol, De Drie Musketiers van Studio 65 en natuurlijk De Marathon met een unieke finish op ons podium.

Het spookt opnieuw in Enschede
Want de grote illusionist Hans Klok komt terug naar het Wilminktheater met zijn House of Horror, een sensationele griezelshow voor het hele gezin. Met nieuwe acts, revolutionaire projecties en verbijsterende effecten. Spanning en sensatie!

Cabaret
De Lama’s, Ali B., Bert Visscher, Sara Kroos, maar ook Katinka Polderman, Kees van Amstel, Richard Groenendijk, Guido Weijers, Javier Guzmann en Jochem Myjer. Dit seizoen is er de laatste donderdag van de maand in De Kleine Willem; ‘Comedy Night @De Kleine Willem’. Elke avond andere stand up comedians op het podium.

Jeugd & Familie / Jongeren
Voor de peuters en kleuters hebben we het Prentenboekjesfestival in april. Ook komen Buurman en Buurman en Het Zandkasteel naar ons theater. Voor de schoolgaande jeugd is er o.a. Beauty, De Gelaarsde Kat. In De Kleine Willem kan voorafgaand aan de jeugdvoorstelling gratis worden deelgenomen aan de MiniTheaterAteliers .

Toneel
Komend seizoen het vijfde deel van De Verleiders; Stem kwijt in het Wilminktheater. Maar ook Ma , naar het boek van Hugo Borst met Eric Corton in de hoofdrol, het vijf uur durende ‘The Nation’,  inclusief een avondmaal, Het Achterhuis, met de 25 jarige Enschedese Anne van der Burg in de hoofdrol en Vastgoed BV met Huub Stapel. Tevens het Noord Nederlands Toneel met Salam en Het huis van Bernarda Alba en Toon Tellegen’s De Optocht.

Dans en ballet
Het Nederlands Dans Theater komt met twee voorstellingen; Schubert en Sum Toughts. Scapino Ballet Rotterdam brengt New Adventures en Scala.Verder Introdans en Carmen vs Carmen van Iberica de Danza. Choreograaf Hans van Manen wordt 85 jaar; Het Nationale Ballet eert hem met Ode aan de meester.

Klassiek
Amsterdam Sinfonietta brengt naast vele solisten ook een ‘Breder dan Klassiek’ concert samen met Typhoon. Het Orkest van het Oosten, Valerius Ensemble en het Nederlands Blazers Ensemble brengen diverse concerten welke ook in een serie te boeken zijn. Dit seizoen wederom een ruime keuze in kamer-, nieuwe-, barok- en oude muziek concerten. Ook opera en koorconcerten komen aan bod. Nederlandse Reisopera brengt drie premières naar het Wilminktheater; La Traviata, Siroe, re di Persia en Der fliegende Hollander. Bijzonder is de samenwerking van pianist Ralph van Raat in twee concerten. De eerste samen met weerman Peter Kuipers Munnike en de volgende met astronaut Andre Kuipers. Kuipers Munnike en Kuipers vertellen terwijl van Raat de muziek live verzorgt.

Het volledig nieuwe seizoen staat vanaf woensdag 5 april inzichtelijk op de website. De verkoop start op 26 april om 12.00 uur online via www.wilminktheater.nl en vanaf 12.00 uur telefonisch via 053-48548500 en aan de kassa van het Wilminktheater aan de Wenninkgaarde 40-42. Openingstijden voor de kassa zijn van ma – za 12.00 – 17.00. Liefhebbers bestellen hun kaarten vanaf 18 april aanstaande.

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
U bent nog niet ingelogd

Om een voorstelling aan uw wensenlijst toe te voegen moet u eerst ingelogd zijn.

Ja, ik wil inloggen
De voorstelling is toegevoegd aan uw wensenlijst
De voorstelling is verwijderd uit uw wensenlijst
Fout bij bijwerken van uw wensenlijst