Nachtkerk

Alon Sariel, Keiko Shichijo en Muziektheatercollectief Les Âmes Perdues
Drie belevingsconcerten op één avond in een intieme sfeer.
Do. 21 Nov 2024 20:00
Do. 21 Nov 2024
20:00
  • Do. 21 Nov 2024
    20:00
    Incl. garderobe
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

NACHTKERK  staat voor drie belevingsconcerten wanneer het duister valt.Een bijzonder locatie en enkele van de beroemdste werken uit de klassieke muziek. 

NACHTKERK  staat voor drie belevingsconcerten wanneer het duister valt.

3 belevingsconcerten op 1 avond in een intieme sfeer: een muzikale, subtiele en zintuiglijke ervaring gecreëerd door de sfeer van kaarslicht, een bijzonder locatie en enkele van de beroemdste werken uit de klassieke muziek. Een héle avond lang genieten met ALON SARIEL, KEIKO SHICHIJO en Muziektheatercollectief Les Âmes Perdues. Donderdag 21 november in de Grote Kerk in Enschede: Nachtkerk.

Slaapliederen zijn al eeuwenlang een voorrecht van kinderen. Wat wiegt u in slaap? Waar ligt u wakker van? Muziektheatercollectief Les Âmes Perdues bezingt slaap en slapeloosheid in een woelige trip langs zoete, natte, koortsige dromen. HYDSAN ( oftewel How do You Sleep at Night),  een nocturne voor de vertwijfelde volwassene van en met Les Âmes Perdues, een Antwerps muziektheatercollectief  bestaande uit Naomi Beeldens (sopraan/percussie), Isaak Duerinck (piano/accordeon/zang) en Ewout Lehoucq (cello/zang) die wars van hokjesdenken een eigen, originele muzikale identiteit ontwikkeld heeft! Schitterend!

ALON SARIEL

De liefde van Maestro Alon Sariel voor zijn mandolines en luit is onmiskenbaar en flagrant! Zijn grandioze virtuositeit, interesse in zowel het oude als hedendaagse repertoire en liefde voor het samen musiceren brengt Alon continu tot nieuwe samenwerkingen om zijn instrument(en) in de kijker te zetten. In NACHTKERK gaat hij briljant “solo”.

KEIKO SHICHIJO

Meesterpianist KEIKO SHICHIJO is een bijzondere stem in de wereld van zowel de klassieke als de hedendaagse muziek. Zij verbindt een traditionele Japanse sensitiviteit met een grondige kennis van de Europese historische uitvoeringspraktijk. De coronacrisis deed Keiko nadenken over de ontwikkeling en realisatie van een recital- /belevingsconcept voor klein publiek. Zij omarmt het publiek met CLOSER.