Het Nationaal Theaterweekend

Voor maximaal € 10,00 naar het theater!

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede neemt deel aan het Nationaal Theaterweekend op 26, 27 & 28 januari 2018. Voor maximaal €10,00 per kaartje kunt u naar de voorstellingen in dit weekend. Er zijn vier voorstellingen verdeeld over de verschillende locaties van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Op vrijdag en zaterdag zijn de voorrondes van Pop Secret (gratis toegankelijk in De Kleine Willem) en is er een Open Huis op zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur met diverse workshops, rondleidingen, kleedkamergesprekken en optredens. 

Ruim 50 theaters verspreid over het land zetten de deuren wagenwijd open om aan iedereen te laten zien hoe mooi het is om naar het theater te gaan. Een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Het Nationaal Theaterfonds van Albert Verlinde en met een financiële ondersteuning van de BankGiro Loterij.

Welke voorstellingen er precies komen blijft t/m 19 december nog even geheim. Maar wilt u toch zeker zijn van een kaartje? Boek dan een Blind Date, zodat u zeker weet dat u vooraan zit bij misschien wel de beste zanger van Nederland! Hieronder vindt u enkele hints. Durft u het toch niet aan om een Blind Date te boeken? Kijk dan vanaf 19 december op onze site of meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Voorstellingen tijdens het Nationaal Theaterweekend - Blind Dates

Erwin en Marcel zijn ‘wapenbroeders’ in dit concert
€ 10,-
Bekijk hier de voorstelling 

Een reis over de grenzen van jazz, klassiek en ‘wereld’muziek door een trompettist, klarinettist en pianist
€ 10,-  
Bekijk hier de voorstelling

We eren een malle schrijver met een prikkebeen in dit concert
€ 10,-
Bekijk hier de voorstelling

Een beeldende voorstelling met poppen voor iedereen vanaf 6 jaar
€ 7,50
Bekijk hier de voorstelling

Over de initiatiefnemers

Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds. Deze twee fondsen hebben de handen ineengeslagen om een impuls te geven aan de Nederlandse theatersector met een weekend waarin het vak wordt gevierd. “Het is prachtig dat het publiek de kans krijgt om tijdens dit speciale weekend een gevarieerd en aansprekend programma te bezoeken in het theater in de buurt”, aldus Albert Verlinde, voorzitter van het in 2013 opgerichte NTF. Doel van het initiatief is de versterking van de band tussen publiek en de podia in de directe omgeving. De BankGiro Loterij onderkent de belangrijke rol van theaters in het cultuurlandschap van Nederland en stelt de organisatoren graag in staat om het weekend een vliegende start te geven.

Wordt mede mogelijk gemaakt door...
Nationaal Theater Fonds
Nationaal Theater Fonds

Een brede stichting die theaters en gezelschappen ondersteunt zodat grootschalige voorstellingen in het hele land te zien zullen blijven.

Prins Bernhard Cultuurfonds
Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren zij bijzondere initiatieven en talent.

BankGiro Loterij
BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij steunt culturele organisaties die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed en werven fondsen om hun activiteiten te ondersteunen.

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
De voorstelling is verwijderd uit uw favorieten
Fout bij bijwerken van uw favorieten
De voorstelling is toegevoegd aan uw favorieten.
Bekijk favorieten
Mijn favorieten
Stuur naar jezelf
Stuur naar een vriend
De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht.
Je favorieten zijn verstuurd naar 
Ophalen resultaten.....
Favorieten zijn leeg