WRAK

Fadua El Akchaoui
Deze doortastende vrouw weet als geen ander dat humor en pijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn
za 20 nov 2021 20:30
za 20 nov 2021
20:30
  • za 20 nov 2021
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede
    Geweest

Fadua El Akchaoui neemt ons in een meeslepende toneelsolo mee op een roadtrip door haar leven ★★★★ | De Volkskrant

Over de voorstelling

Fadua El Akchaoui, bekend van de hitvoorstelling Melk & Dadels, neemt je komend seizoen in haar allereerste soloshow onder regie van Daria Bukvić mee op een roadtrip door haar waanzinnige leven.  
Via de auto’s, klootzakken en onzekerheden in haar leven zoekt El Akchaoui naar zichzelf en een noodzakelijk stukje zelfliefde. Het is een lange weg van wrak naar warrior, maar we komen er wel. 

Deze doortastende vrouw – van laten we zeggen ergens in de dertig - weet als geen ander dat humor en pijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In diverse flashbacks belandt ze onder andere in de grijze Opel Record van haar vader op weg naar Marokko, waarbij verdwalen een zekerheid is. En wat te denken van die foute groene pooierbak waar haar eerste vriendje mee kwam aanrijden? Via de auto’s, klootzakken en onzekerheden in haar leven zoekt El Akchaoui in WRAK naar zichzelf en een noodzakelijk stukje zelfliefde. Ze realiseert zich dat ze eigenlijk nog maar heel kort de regie heeft over haar leven. Pas sinds een jaar of tien voelt ze zich de strijder die ze nu is. Het is een lange weg van wrak naar warrior, maar we komen er wel.

“Mijn leven is ook een roadtrip en het is elke keer weer een verrassing waar ik uitkom. Ik studeerde economie, werd vervolgens docent maatschappijleer op het mbo en nu sta ik op het toneel. Ik hou van het spelen voor publiek. Tijdens de voorstelling lijkt het alsof de tijd even stilstaat. Alsof ik in dat publiek mijn lotgenoten heb gevonden waar ik alles mee kan delen. Dat gevoel is verslavend.”

Fadua El Akchaoui; Ze heeft in de afgelopen vijf jaar razendsnel carrière gemaakt als actrice, theatermaker en scenarioschrijver. Zo speelde zij onder andere in de hitvoorstelling Melk & Dadels over de levens van vier Marokkaans-Nederlandse vrouwen. Daarnaast maakte en acteerde ze in de voorstelling Mabrouk met acteur Nasrdin Dchar. Recent stond ze in de theaters met haar eigen voorstelling Bange Rebel. 
Naast theatermaken en acteren schrijft Fadua op dit moment aan meerdere producties voor zowel theater, film en tv. In de zomer van 2021 verschijnt de bioscoopfilm Meskina in regie van Daria Bukvić, waarvoor zij meewerkte aan het filmscenario en waarin zij ook als actrice te zien is. 

Credits

Tekst & Spel: Fadua El Akchaoui Regie: Daria Bukvić Tekstcoach: Rik van den Bos Vormgeving & Kostuum: Dymph Boss Lichtontwerp: Yuri Schreuders Sound design: Jelle Hoekstra Techniek: Marco Steenks Productie: Janneke den Engelsen Producent: ROSE stories & Toneelgroep Oostpool Zakelijke leiding & verkoop: Nasim Miradi Marketing: Dieke van der Spek Fotografie: Casper Koster

www.rosestories.nl 

ROSE stories & Toneelgroep Oostpool
WRAK wordt geproduceerd door ROSE stories en Toneelgroep Oostpool. Na de succesvolle samenwerking met Melk & Dadels is Fadua een van de vaste makers van ROSE stories geworden. De regie is in handen van Daria Bukvić. Zij is vanaf juni 2021 artistiek leider van Toneelgroep Oostpool.