Jenny & Brigitte, Gedeelde Smart

Jenny Arean & Brigitte Kaandorp
Jenny Arean en Brigitte Kaandorp: uniek talent verenigd op podium Wilminktheater Enschede
za 22 okt 2022 20:00
za 22 okt 2022
20:00
  • za 22 okt 2022
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    PAY. Zaal

Een selectie van de mooiste liedjes uit de historie van het Nederlandse theater

Samen brengen ze meer dan honderd jaar podiumervaring mee: Brigitte Kaandorp, cabaretfenomeen en Jenny Arean, zangeres uit de buitencategorie. In Gedeelde Smart zingen ze hun mooiste liedjes en delen hun levensverhaal met het publiek. Zaterdag 22 oktober staan ze in de grote zaal van het Wilminktheater in Enschede.

Het verhaal wil dat Kaandorp (60) Arean benaderde. "Ik ben al sinds jaar en dag fan, ik vind Jenny gewoon een wereldzangeres. Als zij zingt, hangt iedereen aan haar lippen", zei ze recent in een interview. 

En die bewondering is wederzijds. Jenny Arean (op het moment van optreden 80): "Wat ik mooi aan Brigitte vind, is dat het bij haar nooit routine is. Het blijft altijd fris, al vertelt ze een grap honderd keer of zingt ze voor de duizendste keer Ik heb een heel zwaar leven."

Ze draaiden samen een gevarieerd programma in elkaar; het ene lied erin, een ander weer eruit, geput uit een bijna eindeloos oeuvre. Nu staat het als een huis, ook dankzij de steun van het begeleidende orkest. En tussendoor vertellen de comediennes verhalen over hun leven, hun carrieres, ouder worden. "Ik heb haar met deze tournee gered van mompelen tegen de deurpost", zegt Kaandorp. Veel mooier wordt het niet.

Onderdeel van:
AMUSEMENT EN CABARET

'Wat een luxe om Kaandorp en Arean samen op het toneel te zien'

de Volkskrant ⭐⭐⭐⭐⭐

Credits

Regie: Wimie Wilhelm. Muzikale leiding en piano: Bernd van den Bos, contrabas: Timothy Brandsen, accordeon: Gert Wantenaar, percussie: Eddy Koopman, saxofoon: Louis Gerrits.