Merlijn Doomerik

10 jaar Fuse

Fuse
Huisband van Podium Witteman speelt een waaier aan muziekstijlen
do 3 nov 2022 20:00
do 3 nov 2022
20:00
  • do 3 nov 2022
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Fuse als huisband van Podium Witteman naar Muziekcentrum voor virtuoos concert

Fuse is zo goed dat het de huisband van Podium Witteman is. Dit Nederlandse muziekensemble speelt zowel klassieke muziek als jazz en andere muziekstijlen. Op donderdag 3 november wordt het podium van het Muziekcentrum in Enschede vrijgemaakt om te genieten van een prachtige waaier aan muziekstijlen tijdens 10 jaar Fuse.

Fuse bestaat uit een strijkkwartet, aangevuld met een contrabassist en een percussionist. Het topensemble is al sinds 2012 actief en heeft honderden optredens achter de rug; van rokerige clubs en serene kerken, tot festivalweides en concertgebouwen.

Fuse speelt muziek van Maurice Ravel en Manuel de Falla tot Miles Davis, Nils Frahm en Simeon Ten Holt.

Het DNA van Fuse? Een sound die vonkt, prikkelt en schuurt. Haar virtuositeit dankt de topformatie aan de vele uren op het podium, onder de televisielampen en experimenterend in hun repetitiehok. De zes vrienden zijn geweldig op elkaar ingespeeld en live onovertroffen.

Het podium is voor Fuse een plek voor experiment. Geen concert is hetzelfde. Toch hebben ze hun favoriete muziek vastgelegd op de albums Studio en Studio 2. Hierop staat muziek die Fuse in de afgelopen jaren het meest is bijgebleven en heeft gevormd. Dat is een eigenwijze verzameling stijlen en genres met een herkenbaar eigen geluid. Beide albums ontvingen een nominatie voor een Edison en in 2019 werd de nominatie ingelost met het winnen van de Edison Klassiek Publieksprijs.

Lees HIER een interview met Fuse: ’Wij willen een band opbouwen met het publiek'

'Fuse blinkt uit in techniek en veelzijdigheid, maar staat vooral te boek als extreem muzikaal'

theater.nl

Credits

- Julia Philippens en Emma van der Schalie - viool 
- Adriaan Breunis - altviool
- Mascha van Nieuwkerk - cello
- Tobias Nijboer - contrabas
- Daniel van Dalen - Percussie: 

Veel waardering voor Fuse
Fuse krijgt veek positieve reacties. Paul Witteman zegt: ''Fuse blaast klassiek nieuw leven in.''
NRC schrijft: ''Fuse heeft dat geheimzinnige meer dat je niet kunt zien''. Het Haarlems dagblad gaat nog een stap verder: ''Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal. Het Concertgebouw is heel duidelijk: ''Nederlands meest veelzijdige ensemble.''