REMLA

Redo, Denden en het Amsterdams Andalusisch Orkest
za 19 feb 2022 20:00
za 19 feb 2022
20:00
  • za 19 feb 2022
    20:00
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede
    De Kleine Willem

Dansers zetten eerste stap op zoek naar verbinding

Zijn onze werelden daadwerkelijk zo verschillend, of hebben we meer gemeen dan gedacht? Die vraag staat centraal in de autobiografische voorstelling REMLA. Gestuwd door muziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest gaan dansers Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz – bekend in de wereld van hiphop & breaking – op zoek naar verbinding. Die zoektocht begint met het nemen van een eerste stap, met als uitgangspunt hun roots.

Over de makers
Internationaal gerenommeerd breakdancer Redo won in 2019 De Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie’. Bovendien staat hij op de eerste plaats in De Community Top 100 en ontving hij in 2020 een Koninklijke onderscheiding omdat hij veel jongeren, waaronder mensen met een beperking, gestimuleerd heeft om te gaan dansen.

Denden Karadeniz is bekend van tv-programma’s als The Ultimate Dance Battle, So You Think You Can Dance en Time to Dance. Daarnaast is hij artistiek leider van het urban contemporary dansgezelschap Zero Dance Theatre.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) is gericht op de verbinding tussen het historische Andalusië en de betekenis voor onze wereld vandaag. Het AAO speelt op internationaal niveau verschillende muziekvormen van Granada tot en met Bagdad uit diverse tijdsperioden en stijlen. Ook hebben ze meerdere succesvolle theaterproducties op hun naam staan, waaronder ZIEL|ROUH, Jihad van Liefde en Hoe Ik Talent Voor Het Leven Kreeg. 

Credits

Dans: Redouan Ait Chitt & Denden Karadeniz
Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest 
Choreografie: Redouan Ait Chitt & Denden Karadeniz i.s.m. Shailesh Bahoran
Artistiek advies: ICK Dans Amsterdam
Dramaturgie & muzikaal advies: Mohamed Aadroun
Productie: Meervaart en Amsterdams Andalusisch Orkest