VIER (4+)

De Dansers
ma 2 mei 2022 14:30
ma 2 mei 2022
14:30
  • ma 2 mei 2022
    14:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Muziekcentrum (Grote Zaal)

VIER viert de seizoenen, speciaal voor hele jonge mensen. 

Het begint in het donker, onder de grond. Koud, kaal en stil. Kom nou, schiet op, we willen beginnen. We staan op springen. We willen groeien, bloeien, leven, geven, dromen en uiteindelijk uitgeput terug thuiskomen. En dan nog eens. En nog eens. En... 
 
In VIER maken drie performers een reis door de jaargetijden. Van de onderaardse stilte in de winter naar het wonder van nieuw leven in de lente; en van zomerse vrijheid naar herfstige nostalgie. VVanuit de muziek, beweging en een decor dat keer op keer verandert , groeit een wonderlijk verhaal over vriendschap en verandering, afscheid nemen en terugkeren. VIER viert de seizoenen, speciaal voor hele jonge mensen.
 
DE DANSERS  
De Dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten, onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. We maken ‘dansconcerten’: organische samenkomsten van moderne dans en livemuziek. Voorstellingen van De Dansers vertellen toegankelijke, intuïtief meeslepende verhalen over bevrijding en overgave, waarin speels anarchisme nooit ver te zoeken is. We willen ons losmaken van wat een mens vast kan zetten.  
De Dansers wil inspireren tot lijfelijkheid en persoonlijke verbinding, juist in een samenleving waarin we steeds meer op schermpjes leven. We maken werk dat de levensdrift van kinderen aanspreekt en bij volwassenen vergeten verlangens naar overgave en aanraking opnieuw aanboort. 
Meer over De Dansers ga naar www.dedansers.com 
 
CHOREOGRAAF // Josephine van Rheenen (1988) volgde de opleiding Docent Dans aan de Theaterschool Amsterdam en begon tijdens haar studie als danseres bij De Dansers. Na vijf jaar op het podium te hebben gestaan bij o.a. de gezelschappen De Dansers, Vloeistof en Breekgoed volgde zij in 2014 samen met Guy Corneille, Wies Merkx op als artistieke leiding van De Dansers. Sindsdien maakt zij voor De Dansers eigen werk voor zowel kinderen als volwassenen. Als choreograaf zoekt Josephine naar de menselijkheid in de dans en streeft ze naar een intuïtieve danstaal, die vertrekt vanuit instincten. Openheid, overgave en interactie zijn kernwoorden in haar werk.  

COMPONIST / PERFORMER // Guy Corneille (1990) is sinds 2014 samen met Josephine van Rheenen artistiek leider van De Dansers. In de voorstellingen springt hij over het podium als tegelijkertijd (autodidact) muzikant en fysiek performer. Daarnaast co-creëert hij met choreograaf Josephine van Rheenen als componist en muziekgericht dramaturg. Guy heeft een academische achtergrond in socio-culturele antropologie en een geschiedenis in het popcircuit met zijn indie-band La Corneille. Zijn artistieke interesse gaat uit naar het communiceren van fysieke/emotionele beleving; de nonchalante performativiteit van popconcerten; en werk dat toegankelijk is zonder oppervlakkig of goedkoop te zijn. In 2017 won Guy Corneille een VSCD Gouden Krekel voor zijn multi-performance in The Basement (De Dansers/Theater Strahl/Wies Merkx). 
  

Credits

Choreografie: Josephine van Rheenen

Compositie en live muziek: Guy Corneille

Gemaakt met en uitgevoerd door: Yoko Haveman, Charlotte Goesaert, Guy Corneille

Artistieke coaching: Jef van Gestel

Decorontwerp: Hiske de Goeje

Lichtontwerp: Timme Afschrift

Maker van “Het Beest”: Roos Visser

Techniek: Marco Chardon. Samia te Nuijl

Productie: Danae Bos, Joppe Kos

Productie ondersteuning: Lucca van der Ploeg

Zakelijk leiding: Miriam Gilissen   

Educatie: Pauline van Kalkert, Eline Karstens  

Marketing en publiciteit: Lizzy Schreijer

Acquisitie: Frontaal Theaterbureau 

Artwork: 75B

Met steun van: HET LAB - Hasselt

Met dank aan: Johan De Smet, Carli Gellings

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Utrecht, Fonds Podiumkunsten