IamKat

Mag Het Wat Zachter

Jan Groenteman
Leun achterover tijdens theatraal dromerig liedjesprogramma pianist Jan Groenteman
zo 6 nov 2022 14:30
zo 6 nov 2022
14:30
  • zo 6 nov 2022
    14:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Leun achterover en laat je meevoeren tijdens theatraal pianoconcert van Jan Groenteman

Het licht dimt. Een spotje gaat aan. Leun achterover. Laat je meevoeren. Welkom bij het theatraal pianoconcert Mag het wat zachter van Jan Groenteman op zondagmiddag 6 november in De Kleine Willem in Enschede.

Met zijn 40ste verjaardag in zicht besloot Jan dat het tijd was iets te maken zonder deadline. Hij wilde terug naar waar het allemaal begon: in zijn eentje achter de piano. Hij nam daarbij zijn eerste eigen album op. Dit album staat centraal tijdens dit dromerige concert. Muziek, tekst en beeld brengen bezoekers in een aangename staat van wegdromen.

Jan speelt een mix van poppy, jazzy en klassieke muziek. Het gaat van minimalistisch naar romantisch en van uitbundig naar introvert.

Jan vroeg verschillende kunstenaars zich te laten inspireren door de muziek en de titel Mag het wat zachter. Onder anderen Alex Klaasen, Ilse Warringa, Aaf Brandt Corstius en Elfie Tromp leverden prachtige tekstbijdragen.

Jan Groenteman is een veelgevraagd liedschrijver en pianist. Hij schreef liedjes voor onder anderen Alex Klaasen, Henry van Loon, Paul de Leeuw, Glennis Grace en Do. Ook muziek voor musicals, televisieprogramma’s (Het Klokhuis) en jeugdtheater (Het Concertgebouw, Theater Sonnevanck) is van zijn hand.

‘In een wereld die bol staat van tegenstellingen en waar de hardste schreeuwers vaak de meeste aandacht krijgen, neemt Jan je mee naar een plek waar je mag zwijgen’

Citaat over Mag het wat zachter
IamKat
Jan Groenteman

Credits

- Jan Groenteman - Muziek, spel en concept
- Alex Klaasen, Ilse Warringa, Aaf Brandt Corstius, Wouter de Jong en Elfie Tromp – Tekstbijdragen