Casablanca

Scapino Ballet Rotterdam
Scapino Ballet Rotterdam laat Ingrid Bergman en Humphrey Bogart herleven in dansvoorstelling
wo 16 nov 2022 - do 17 nov 2022
wo 16 nov 2022
-
do 17 nov 2022

Soundtrack van de Hollywoodklassieker uit 1942 is muzikaal uitgangspunt van de dansvoorstelling Casablanca

Casablanca, met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen, geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe gebruikte het verhaal van de Hollywoodklassieker als basis voor een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld. Op woensdag 16 en donderdag 17 november in de Pay.Zaal van het Wilminktheater in Enschede. 

In zijn Casablanca smeedt Wubbe verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Op een draaiend podium creëert hij met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. 

Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen.  
 
Muzikaal uitgangspunt van de dansvoorstelling is de soundtrack van de film uit 1942 met zijn weergaloze muziek en jazznummers uit de jaren veertig. Het bekende lied As time goes by komt in verschillende arrangementen in de voorstelling terug. Met het toevoegen van authentieke Marokkaanse muziek geeft Wubbe de voorstelling nog meer sfeer.

'Scapino heeft met Casablanca wederom een prachtige voorstelling neergezet'

Musicalnieuws