KONING (6+) filmversie

Theater aan de Schie productie
een avontuurlijke komedie vol heldenmoed en vriendschap
za 29 jan 2022 19:00 en
za 29 jan 2022
19:00 en

KONING is een gloednieuwe en hyper actuele familievoorstelling van Theater aan de Schie en de Stokerij Schiedam.

KONING als filmversie
Door de sluiting van theaters, in strijd tegen corona, kan voor het tweede achtereenvolgende jaar de familievoorstelling KONING van De Stokerij en Theater aan de Schie niet live aan publiek getoond worden. Gelukkig hebben we hier iets op gevonden!

Met dank aan de gemeente Schiedam, Fonds Schiedam Vlaardingen en het De Groot Fonds worden van 3 t/m 5 januari opnames gemaakt in Theater aan de Schie van de vijf verschillende casts die ieder één van de drie versies van KONING spelen (vanuit het oogpunt van de koning, koningin en eerste minister). Deze verfilmingen gaan vanaf 8 januari iedere zaterdag om 19.00 uur in première en zijn vervolgens de hele week te zien via de website van Theater aan de Schie.

Reserveren
Reserveer uw gratis toegangslink tot de filmversie KONING hierboven! Klik op ‘V-Ticket’ naast de betreffende filmversie die u wilt zien en reserveer uw toegangskaart. Kijkt u met het hele gezin? Dan hoeft u slechts één toegangskaart te reserveren per filmversie, wel zo makkelijk! Let op: in de bevestigingsmail die u ontvangt, ontvangt u ook de link naar de pagina waarop de filmversie te zien is.

Over KONING
KONING is een avontuurlijke komedie vol heldenmoed en vriendschap, met in de hoofdrollen Roos Drenth, Anne Rats en niemand minder dan Kenneth Herdigein, aangevuld met spelers van De Jonge Stokerij en amateurspelers. Kenneth is een oude bekende en vriend van De Stokerij en Schiedam: hij speelde al Polonius in Hamlet en Terror in Kleine Sofie en Lange Wapper.

KONING is een gloednieuw toneelstuk geïnspireerd op grote koningen: Johan Cruijff, Koning Arthur, Mohammed Ali, Elvis Presley, Beyoncé, Black Panther en Willem Alexander, aangedreven door live muziek van Nieuw Niks.

De Koning is ziek en moet zijn troonopvolger benoemen. Hij heeft 21 kinderen, een lieve vrouw en een zeer ambitieuze Eerste Minister. Maar wie is het meest waardig? De Koning kiest voor zijn eigenzinnige dochter Alex, maar daar is niemand het mee eens. Zijzelf ook niet en ze weigert. De Koning slaat zijn zwaard in een grote steen en zegt: “Enkel wie het waard is om te regeren krijgt mijn zwaard uit de steen. Tot die tijd blijft mijn troon leeg”. Lukt het Alex om het land te redden?

Er wordt gezongen, gevochten, gedebatteerd en gedanst, maar niemand lijkt sterk genoeg om het gewicht van de Kroon te dragen.