Sanne de Wilde

De Wildernis

Wende Snijders
Multidisciplinaire show in samenwerking met onder meer Toneelgroep Oostpool
di 15 nov 2022 20:00
di 15 nov 2022
20:00
  • di 15 nov 2022
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    PAY. Zaal

Wende Snijders haalt in multidisciplinaire show haar wildernis naar het Wilminktheater

De Wildernis. Met deze ietwat mistige titel staat Wende Snijders op dinsdag 15 november in de Pay.Zaal van het Wilminktheater. Wende vertelt zelf wat ze met De Wildernis bedoelt: ‘’Misschien schuilt in de wildernis wat ons verbindt: een kort leven in al z’n grilligheid, tederheid en schoonheid dat het verdient om vol geleefd te worden.’’

In samenwerking met Toneelgroep Oostpool, het NKK NXT koor en een (inter)nationaal artistiek team verkent Wende de wildernis in onszelf en de wereld daarbuiten. Ze vertaalt wat tussen hart en onderbuik woont in deze nieuwe multidisciplinaire show.

De liedteksten werden geschreven door onder anderen Marieke Lucas Rijneveld, S10 (Stien den Hollander – die van het Songfestival), Marjolijn van Heemstra en uiteraard Wende zelf.  

Wende is een van de meest veelzijdige artiesten in Nederland. Ze gaat van pop naar elektronisch, naar jazz en klassiek, en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende interdisciplinaire voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit. Ze won een Edison in bijna elke categorie en werd als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf. 

Lees hier een interview met Wende!


‘Bij Wende Snijders is er geen ontkomen aan’

De Volkskrant ★★★★★

Wie is Wende?

Wende haar carrière begon in 2003. Sindsdien maakte ze zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland.
Ze werkte samen met onder anderen Typhoon, Blaudzun, S10, Marieke Lucas Rijneveld, Cello Octet, De Staat, Gil de Grid, House of Hopelezz, Willeke Alberti, ICK, David Laport en het Nationale Ballet.
Van 2017 tot 2019 speelde ze haar succesvoorstelling Mens in uitverkochte theaters en clubs door het hele land en op festivals als Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open. Haar album Mens won de Edison Pop Award 2019 in de categorie beste album en ze werd genomineerd voor het beste Nederlandstalige album.
Afgelopen jaar maakte Wende ook aan haar eerste buitenlandse show in samenwerking met het gerenommeerde Londense The Royal Court Theatre. Hiermee speelde ze tien avonden in Londen. Volgend jaar zal deze voorstelling opnieuw te zien zijn, in zowel Londen als Amsterdam.

Wende Snijders haalt haar wildernis naar het theater: ‘Veel beter horen in stilte’

DINSDAG 15 NOVEMBER / WILMINKTHEATER - Wende Snijders speelt op dinsdag 15 november in het Wilminktheater in Enschede de multidisciplinaire show voorstelling De Wildernis. Voor Wende heeft deze titel …