Van Katoen en Water

Almelo een slordige 600 jaar
Theaterspektakel van de makers van Het Verzet Kraakt
do 25 aug 2022 - za 10 sep 2022
do 25 aug 2022
-
za 10 sep 2022

Van Katoen en Water komisch en ontroerend theaterspektakel over vallen en elkaar helpen opstaan - Hoofdrol voor Laus Steenbeeke

Laus Steenbeeke speelt de hoofdrol in Van Katoen en Water. Hij wordt bijgestaan door Renée de Gruijl. Van Katoen en Water is een komisch en ontroerend theaterspektakel over vallen en elkaar helpen opstaan. Plaats van handeling deze zomer is het Indiëterrein in Almelo. De makers hebben eerder Van Katoen en Nu en Het Verzet Kraakt gemaakt.

Laus speelt stadsarchivaris Bertus, die op zijn sterfbed het roerige verleden van Almelo doorleeft. Hij wordt verpleegd door Renée de Gruijl. De vertellers zijn Laurens ten Den en André Manuel. Merel Kappenburg en Bart Klop spelen een verliefd Almeloos koppel.

Laus Steenbeeke is geen onbekende in Twente. De acteur uit Borne speelde eerder de hoofdrol in het theaterspektakel over de boerenopstand in Tubbergen. Daarvoor speelde Steenbeeke een hoofdrol in het theaterstuk STORK!

Renée De Gruijl mag zich met recht een veelzijdig actrice noemen. Zo was onder meer te zien in de televisieseries SpangaS, Flikken Maastricht en Mocro Maffia. Ze deed ook mee aan The Voice of Holland.

Laurens ten Den werd bekend met zijn rol in de soapserie Van Jonge Leu en Oale Groond. De Enschedeër speelde mee in Van Katoen & Nu en was artistiek aanjager bij STORK!

Diepenheimer André Manuel timmert al flink wat jaren aan de weg als succesvolle cabaretier en muzikant.

Het verhaal
Het verhaal van Katoen en Water treft de bezoekers in hun hart: Stadsarchivaris Bertus doorleeft vanuit zijn sterfbed het roerige verleden van Almelo. Met rijke verbeeldingskracht voert Bertus de bezoekers door een historie vol verschillende belangen en gemeenschappelijke kansen.

Op het Indiëterrein 
Van Katoen en Water is te beleven van 25 augustus tot en met 10 september op het Indiëterrein in Almelo. Kaarten van 60 euro zijn inclusief een driegangendiner voorafgaand aan de voorstelling.

De toegang is inclusief een driegangendiner inclusief drinken voorafgaand aan de voorstelling.

Laus Steenbeekde neemt bezoekers mee door historie vol verschillende belangen en gemeenschappelijke kansen

Audities | Van Katoen en Water

Laus Steenbeeke als perfecte Albert Mol opmaat naar Van Katoen en Water

Laus Steenbeeke vervult in augustus en september de hoofdrol in Van Katoen en Water, de spectaculaire, nieuwe buitenvoorstelling in Almelo ter gelegenheid van zeshonderd jaar stadsrechten voor Almelo.…