Mark Engelen

Todesangstschrei

Rundfunk
do 16 jun 2022 20:00
do 16 jun 2022
20:00
  • do 16 jun 2022
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    PAY. Zaal

'Todesangstschrei' van Rundfunk gaat over de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen! 

Het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) beleefde een droomdebuut. Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste voorstelling Wachstumsschmerzen een vloedgolf aan lovende recensies, ontstond er een ware run op de kaarten en wonnen ze de Neerlands Hoop 2018. Nu komen de heren terug naar het theater met hun nieuwe voorstelling Todesangstschrei. 
 
Nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld en het eindelijk tijd is om op eigen benen te staan en van het leven te gaan genieten, ligt er een oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven naar je zal gluren en in je nek zal hijgen: de DOOD. 
 
Je hebt het nest nog niet verlaten of je haren worden dunner, je spieren strammer en je zicht zwakker. De allesbeklemmende angst voor de dood en het wachten daarop is onvermijdelijk begonnen. En het enige dat zeker is, is dat -ie elke seconde dichterbij komt. 
 
Na Wachstumsschmerzen over de pijn van het opgroeien, storten de jongens van Rundfunk zich in Todesangstschrei op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen. 
 

Recensies:

‘Sublieme timing, naadloos samenspel en goed uitgedachte details.’ -
Schreef Het Parool over Todesangstschrei. 

★★★★ - ‘De voorstelling is opvallend scherp gesneden, de timing is perfect, het tempo moordend, de grapdichtheid hoog.’ -
Schreef NRC over Todesangstschrei. 

 

 

‘Het maakt ook deze tweede show tot ijzersterk en spannend cabaret.’

De Volkskrant ⭐⭐⭐⭐

Credits

Met: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde 
Regie: Peter van de Witte 
Decor: Edwin Kolpa 
Licht: Bart van den Heuvel 
Kostuums: Esmee Thomassen 
Rap: Bart Rijnink 
Producent: MORE Theater Producties