Jethro Tull

Jethro Tull
Iconische rockband rond Ian Anderson komt met klassiekers en gloednieuw materiaal naar Wilminktheater Enschede
za 3 dec 2022 20:00
za 3 dec 2022
20:00
 • za 3 dec 2022
  20:00
  Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
  Wilminktheater, Enschede
  Pay. Zaal
  Geweest

Jethro Tull-voorman Ian Anderson gaf de dwarsfluit een eigen plek in de rockmuziek

Het woord wordt vaak te pas en te onpas gebruikt: legendarisch. Maar op Jethro Tull, en vooral op voorman, zanger en fluitist Ian Anderson is de term zeker van toepassing. 55 jaar staat hij al op de planken. Zaterdag 3 december is hij te horen en te zien in de Pay.Zaal van het Wilminktheater.

Jethro Tull is een band met een heel eigen plek in de rockmuziek. Sinds eind jaren 60 zijn ruim 30 albums uitgebracht, waaronder klassiekers als Thick as a Brick en Aqualung. Eerder dit jaar werd er met The Zealot Gene nog een aan de lange rij toegevoegd. Er staan inmiddels meer dan 3500 concerten op de teller, gespeeld in meer dan 40 landen.

De progressieve rock van Jethro Tull is een unieke mix van blues, rock, jazz, folk en klassieke muziek, originele melodielijnen en intelligente teksten. Daarmee bouwde de band een miljoenenpubliek op over de hele wereld. De trouwe fans in Enschede en wijde omgeving kunnen zich voorbereiden op een set vol klassiekers, publieksfavorieten en nummers van het nieuwe album. 

Behalve Anderson bestaat Jethro Tull momenteel uit Joe Parrish (gitaar), Scott Hammond (drums), John O’ Hara (toetsen) en David Goodier (bas).

Dit seated concert is een samenwerking tussen Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede en Metropool. 

'The Zealot Gene is pure Tull brilliance'

MetalTalk