Sheila E.

Sheila E.
Ex-drummer van Prince als funky bandleider naar Metropool Enschede
do 1 sep 2022 20:30
do 1 sep 2022
20:30
  • do 1 sep 2022
    20:30
    Metropool, Enschede
    Hertog Jan Zaal

Genieten van wereldberoemde Sheila E en haar fenomenale swingende band

Wie zat er achter de drums bij Prince? Sheila E natuurlijk! Op 1 september komt deze Amerikaanse beroemdheid als funky bandleider naar Metropool in Enschede voor een swingend optreden waarbij flink kan worden gedanst.

Sheila E heeft met flink veel hits in de hitlijsten gestaan. The Glamourous Life stond zelfs nummer 1 in de Dance Club Songs in de Verenigde Staten. Het wordt verder ook een feest der herkenning met beroemde hits als The Belle of St. Mark, A Love Bizarre en Holly Rock.
Het tijdschrift Rolling Stone zette Sheila E zelfs in de ranglijst van honderd beste drummers in de geschiedenis van de popmuziek.

Sheila E heeft met een groot aantal beroemdheden samengewerkt waarbij haar werk met Prince het meest tot de verbeelding spreekt. Ze behoorde jarenlang tot zijn vaste entourage. Zo is Sheila E te zien en te horen in de concertfilm van Prince Sign o' the Times.
Het was dezelfde Prince die haar de naam Sheila E (van Escovedo) gaf. De percussioniste, drumster en zangeres had zelfs een verhouding met ‘His Royal Badness’ die haar tijdens een concert ten huwelijk vroeg. Tot een huwelijk kwam het echter niet.

Daarnaast werkte Sheila E ook samen met onder anderen Marvin Gaye, Diana Ross, Lionel Richie, Gloria Estefan, Patti LaBelle, Stevie Nicks en Ringo Starr. Ook is Sheila E musical director voor Jennifer Lopez en Beyoncé.

Maar het belangrijkste: Sheila E is nog steeds bandleidster van een fenomenale band en treedt in die hoedanigheid nog altijd op, zoals op donderdag 1 september in Metropool in Enschede. Dat haar optredens nog altijd tot in de puntjes verzorgd zijn, liet ze in Metropool al twee keer zien.

Dit concert is een samenwerking tussen Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede en Metropool. 

‘Topavond met goeie muziek en een perfecte sfeer'

concertnews.be ★★★★★

‘Sheila E zette een topshow neer in Metropool’
magazine.nl

‘Sheila E speelde gepassioneerd, sterk en krachtig’
slagwerkkrant.nl

‘Sheila E de beste vrouwelijke drummer ter wereld’
ontopofmusic.com