Over grenzen gaan

Lisa Edelijn
Lisa Edelijn gaat afstuderen!
vr 20 mei 2022 19:30
vr 20 mei 2022
19:30
  • vr 20 mei 2022
    19:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Lisa Edelijn gaat afstuderen! 

Het is zover! Na 4 jaar ga ik afstuderen aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle in Enschede, en hoe! Tijdens dit eindexamen laat ik jullie zien en horen wie ik ben geworden in de afgelopen jaren en welke stijlen mij het meest aanspreken op klarinet. Het programma is veelzijdig en laat van alles zien: ik ben een solist, maar ook een teamplayer, ik houd van klassiek maar ook van jazz. Dat is ook waar mijn titel Over grenzen gaan over gaat. Dat is het gevoel dat ik heb over mijzelf, als ik kijk wat ik de afgelopen jaren gedaan heb. In mijn eindexamen wil ik dát in alle facetten laten terugkomen; het moet het hoogtepunt worden van mijn studie.

In dit eindexamen komt Mozart voorbij (niet het beroemde klarinetconcert, maar iets anders) maar ook Stravinsky en Copland. Ik kom namelijk uit de blaasorkesten maar heb de afgelopen jaren ook veel in symfonische bezettingen gespeeld. Ook zal ik een geheel nieuwe compositie ten gehore brengen van Joan Reinders in een bijzondere bezetting voor klarinet: een duet voor klarinet en vibrafoon. Hij heeft dit werk speciaal voor mij geschreven. Daarnaast zullen we l’histoire du soldat van Stravinsky in originele bezetting spelen onder leiding van Harrie Janssen en kijk ik met een knipoog terug naar waar ik vandaan kom, omdat deze muziek voor mij meer met blaasmuziek heeft dan met symfonische muziek.

Maar symfonische muziek hoeft niet altijd klassiek te zijn! Dat laat ik horen in het fantastische Copland Clarinet Concerto wat ik na de pauze ten gehore ga brengen samen met het ArtEZ strijkersensemble onder leiding van Sarah Kapustin. Dit werk is speciaal voor Benny Goodman geschreven maar is zeker niet alleen maar jazzy! Kom luisteren en laat u meevoeren in de fantastische sferen van deze geweldige componisten. De presentatie wordt gedaan door mijn vader waardoor het eindexamen een persoonlijk tintje krijgt, en u mij iets beter leert kennen.