Claudia de Breij – Oudejaarsconference 2022 (TRY-OUT)

Claudia de Breij
Drie avonden aaneen het jaar op komische wijze onder de loep
do 22 sep 2022 - za 24 sep 2022
do 22 sep 2022
-
za 24 sep 2022

Claudia de Breij krijgt voor derde keer de eer om jaar af te sluiten

Claudia de Breij heeft de eer om de oudejaarsconference 2022 te mogen verzorgen. Maar voordat ze op televisie te zien is, houdt de cabaretière eerst een flink aantal try-outs zoals drie avonden aaneen in De Kleine Willem in Enschede.

BNNVara zendt de voorstelling op oudejaarsavond uit.

Grote namen gingen Claudia voor. Wim Kan (de eerste keer in 1954, nog op de radio), Seth Gaaikema (in 1969 voor het eerst op televisie), Youp van ’t Hek en Peter Pannekoek (de laatste) zijn enkele voorgangers.

Voor Claudia is het de derde keer dat ze het jaar mag afsluiten. In 2016 was ze zelfs de eerste vrouw. Claudia de Breij doet het weer! is dan ook een perfecte naam voor de voorstelling.

In haar Oudejaarsconference 2022 legt Claudia op komische wijze het afgelopen jaar onder de loep. Ze maakt natuurlijk de balans van 2022 op. Hoe ze omgaat met grote thema’s als de oorlog in Oekraïne weten we nog niet. Wie Claudia kent, weet wel dat ze weinig onderwerpen uit de weg gaat.

‘Het is natuurlijk een heel gek jaar, maar ik ga er toch iets van proberen te maken’

Claudia de Breij bij de Avondshow van Arjen Lubach
Claudia de Breij

‘Ze brengt een fraai, humoristisch en compleet beeld van het jaar. De afwisselingen en omschakelingen geven het programma heel veel kleur en lucht’ - Theaterkrant.nl over de oudejaarsshow in 2019

‘Met haar zowel inhoudelijk scherpe als technisch perfecte show weet ze hopelijk zelfs de grootste schreeuwers van het land even stil te krijgen’ - Trouw over de oudejaarsshow in 2019