Bosch Requiem

Amsterdam Sinfonietta & Nederlands Kamerkoor
NRC prijst Bosch Requiem: ’Boeiende, strak geordende chaos’
za 5 nov 2022 20:00
za 5 nov 2022
20:00
  • za 5 nov 2022
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Gloednieuwe dodenmis door Nederlandse Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta: ‘Perfecte fusie van stemmen en instrumenten’

‘’Het Nederlandse Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta hebben een excellent concert gegeven, gebaseerd op een perfecte fusie van stemmen en instrumenten.’’ Zo, die recensie van Mundo Clasico over het Bosch Requiem laat niets aan duidelijkheid over. In Enschede kan iedereen er ook van genieten en wel op zaterdag 5 november in het Muziekcentrum Enschede.

Wat is het Bosch Requiem precies? Sinds 2017 opent November Music elk jaar het festival met een gloednieuwe dodenmis onder de noemer Bosch Requiem, geschreven door interessante componisten van nu.

Dit jaar is het Joey Roukens die de dodenmis heeft geschreven voor koor, strijkorkest en percussie. Het is een hommage aan het requiem in de traditionele zin, met delen uit de oorspronkelijke, katholieke zetting met Latijnse teksten.

Roukens heeft illustere voorgangers, onder wie de Iraaks-Nederlandse componist Hawar Tawfiq. Ook voormalig Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki en Kate Moore schreven een requiem voor het festival. De componisten geven hun eigen interpretatie van wat een requiem voor hen betekent.

Het Nederlands kamerkoor staat onder leiding van dirigent Sofi Jeannin. Ze staat internationaal in hoog aanzien. Zo is ze de eerste vrouwelijke dirigent die werd benoemd als chef-dirigent van de BBC Singers, een ensemble voor klassieke muziek. Jeannin maakte haar debuut op The Proms.

Lees HIER de recensie van NRC: 'Een boeiende, strak geordende chaos'

We zien een glimpje paradijs, maar nu niet in de hemel, maar op aarde'

NRC over het Bosch Requiem

Credits

- Amsterdam Sinfonietta
- Nederlands Kamerkoor
- Sofi Jeannin – Dirigent
- Joey Roukens - Componist

Programma

- Joey Roukens - Bosch Requiem (wereldpremière)