The Book of Water

Amsterdam Sinfonietta & Michel van der Aa
In een interactieve ervaring reageren de personages in videoprojecties op de fysiek aanwezige acteur en musici en andersom
do 17 nov 2022 20:00
do 17 nov 2022
20:00
 • do 17 nov 2022
  20:00
  Incl. garderobe
  Muziekcentrum, Enschede
  Grote Zaal
  Geweest

Muziektheaterproductie voor acteur, strijkkwartet én film

Een muziektheaterproductie voor acteur, strijkkwartet én film, gebaseerd op de novelle De mens treedt op in het Holoceen van Max Frisch. Komt dat zien op donderdag 17 november in het Muziekcentrum.

In hun bewerking van het boek leggen componist Michel van der Aa en dramaturge Madelon Kooijman speciale nadruk op de aanhoudende regen en overstromingen die de hoofdpersoon Geiser van de buitenwereld afzonderen. 

Niet alleen Geisers geheugen gaat steeds verder achteruit, ook zijn omgeving brokkelt af door de stortbuien die het landschap teisteren, aardverschuivingen veroorzaken en alles onder water zetten.

In een interactieve ervaring met nieuwe muziek van de Nederlandse componist Michel van der Aa reageren de personages in videoprojecties op de fysiek aanwezige acteur en musici en andersom, waardoor een wisselwerking ontstaat met de mise-en-scène op het toneel.

Lees HIER een interview met Michel van der Aa: "In de lockdown waren we, net als de hoofdpersoon in The Book of Water, allemaal geïsoleerd van onze sociale omgeving"

'Amsterdam Sinfonietta is bewonderenswaardig'

De Volkskrant

Credits

-Amsterdam Sinfonietta: -Jacobien Rozemond (viool), Diet Tilanus (viool), Lilli Maijala (altviool) en Örs Köszeghy (cello).
-Samuel West: podiumacteur
-Timothy West: filmacteur
-Michel van der Aa: libretto

Programma

- Michel van der Aa: The book of water (Nederlandse première)