Breder dan klassiek met Rufus Wainwright

Amsterdam Sinfonietta & Rufus Wainwright
Strijkorkest en singer-songwriter vinden elkaar opnieuw in concert dat over de grenzen van de klassieke muziek gaat
vr 20 jan 2023 20:00
vr 20 jan 2023
20:00
  • vr 20 jan 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Een spectaculair programma van 90 minuten, Devils and Angels, met stukken en songs geïnspireerd op de thema's liefde en haat

Door de hernieuwde samenwerking met de Amerikaans-Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright, kijkt Amsterdam Sinfonietta weer over de grenzen van de klassieke muziek. Vrijdag 20 januari zijn ze samen te zien en te horen in het Muziekcentrum in Enschede.

Na het succes van hun tournee in 2017 keert Wainwright nu met Amsterdam Sinfonietta terug op de Nederlandse podia. Dit keer met een spectaculair programma van 90 minuten, Devils and Angels, met stukken en songs geïnspireerd op de thema's liefde en haat.

Behalve nummers van Wainwright zoals Devils and Angels en Westside Waltz, zullen er covers te horen zijn van onder anderen Prince, Paul Simon en Woodkid. En er worden klassieke stukken verweven met popsongs: Wagners Tristan en Isolde met Wainwrights Early Morning Madness, of de naadloze overgang van een aria van Gluck in Devils and Angels.

Wainwright behoeft voor de liefhebbers nauwelijks nog introductie. Als kind van de geniale singer-songwriter Loudon Wainwright III en folkicoon Kate McGarrigle was een muzikale carrière nauwelijks een verrassing. Zijn brede interesse, ook voor klassieke muziek, maakt zijn nummers alleen maar extra bijzonder.

Het befaamde strijkorkest Amsterdam Sinfonietta staat bij dit optreden onder leiding van violiste Candida Thompson.

“Het luide gejoel in het stampvolle Concertgebouw sprak boekdelen” - Trouw, over Breder dan klassiek

'Rufus Wainwright is de beste singer-songwriter ter wereld'

Elton John