Eva Captures

Vertrouwd & Nieuw

Nielson
Nielson voor het eerst met complete band in het theater
vr 2 dec 2022 20:00
vr 2 dec 2022
20:00
  • vr 2 dec 2022
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Nielson met volledige band voor eerste keer in het theater

Voor het eerst gaat Nielson met zijn band de Nederlandse theaters in met een unieke voorstelling. Op vrijdag 2 december is hij te zien in de Pay. Zaal van het Wilminktheater, waar bezoekers deze keer (ook) kunnen blijven zitten tijdens het theaterconcert Vertrouwd & Nieuw.

Het is dit jaar alweer 10 jaar geleden dat Nielson doorbrak met zijn ritmische, energieke en opgewekte nederpop. Hij heeft op zo’n beetje elk festival en poppodium gestaan, won twee Edisons voor zijn album Diamant.
Met grote hits als IJskoud, Sexy als ik dans, Hoe en Beauty & de brains is hij inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Drie platina albums, nieuwe muziek en veel mooie anekdotes vormen de basis voor zijn eerste theatervoorstelling Vertrouwd & Nieuw, waarin Nielson het publiek meeneemt op zijn persoonlijke muzikale reis van de afgelopen 10 jaar en de toekomst.

Nielson heeft veel zin om op te treden. Dat zegt hij in een interview op Achter het doek: “De mensen zitten dichtbij en soms ben ik tien minuten aan het woord zonder een noot te zingen, haha. Maar het voelt heel goed om de tijd en ruimte te hebben om mijn verhaal te vertellen en niet alleen maar - plat gezegd - hits te knallen. Hoewel we dat natuurlijk ook gaan doen: in het theater mag alles er zijn.''

Lees HIER een interview met Nielson: ‘Nu mijn hart lichter is, wordt mijn muziek dat ook’

 

'Ik hou van gitaarspelen. Dus dat doe ik. Dat bén ik'

Nielson

Nielson: ‘Nu mijn hart lichter is, wordt mijn muziek dat ook’

VRIJDAG 2 DECEMBER / WILMINKTHEATER - Dit jaar staat Nielson tien jaar op het podium, maar nooit eerder speelde hij in het theater. Toch viert de nederpopartiest zijn jubileum met een theatertour: Ver…