Kerstconcert met Mahlers Derde symfonie

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
Mahlers Derde symfonie als weergaloos kerstconcert door Phion
vr 16 dec 2022 20:00
vr 16 dec 2022
20:00
 • vr 16 dec 2022
  20:00
  Plaatsen worden automatisch toegewezen tijdens het reserveren.
  Muziekcentrum, Enschede
  Grote Zaal
  Geweest

Phion zet kersttraditie voort met Mahler

Phion, Kerstmis en Mahler zijn drie begrippen die je in één adem kunt noemen. Het orkest heeft een traditie opgebouwd om met kerst een van Mahlers symfonische monumenten voor het voetlicht te brengen. Dat gebeurt op vrijdag 16 december in het Muziekcentrum in Enschede met Katarina Bradić als sopraan.

Mahlers Derde is niet zomaar een weergaloze symfonie. Met zijn lengte van 100 minuten is het misschien wel de langste symfonie ooit geschreven.

De Derde is een symfonie die in zes delen een schitterend verhaal vertelt volgens de deeltitels die Mahler er oorspronkelijk aan gaf. Zo horen we de bloemen op het veld, de dieren in het woud, de mensen op aarde en de engelen in de hemel. Het mooist is het slot met het verhaal van de liefde.

Voor dit alles vraagt Mahler een altsolo, een koor van vrouwen en kinderen en een groot orkest. Met zijn meer dan veertig jaar ervaring is Claus Peter Flor de ideale dirigent voor deze imposante symfonie.

Katarina Bradić is de sopraan. In de loop der jaren heeft ze talloze operarollen vertolkt in de meest uiteenlopende operahuizen. Bijzonder was haar aandeel in Mahlermania, een unieke theatrale productie over het leven van Mahler, in de Deutsche Oper Berlin.
Het repertoire van Katarina Bradić bestaat voor een belangrijk deel uit barokke opera, maar ook opera’s. Ook in de concertzaal is Bradić regelmatig te vinden en trad ze op in onder meer de Wiener Musikverein, de Berliner Philharmonie en de BBC Proms.

Bij dit concert kun je een inleiding boeken.

‘De Derde symfonie van Mahler is de langste, meest veelzijdige en in zekere zin meest ambitieuze van al zijn symfonieën’

NPO Radio 4

Credits

- Claus Peter Flor – Dirgent
- Katarina Bradić – Sopraan
- Phion - Orkest
- Concensus Vocalis - Koor

Programma

- Mahler - Symfonie nr.3 in d kl.t.