Nikolaj Lund

Stravinsky’s Vioolconcert en de Zevende van Beethoven

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
Topvioliste Isabelle van Keulen laat Stravinsky stralen
vr 12 mei 2023 20:00
vr 12 mei 2023
20:00
  • vr 12 mei 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Isabelle van Keulen speelt het Vioolconcert van Stravinsky, Alexei Ogrintchouk dirigeert Beethovens Zevend

Niemand minder dag Isabelle van Keulen speelt het Vioolconcert van Stravinsky. Alexei Ogrintchouk dirigeert Beethovens Zevende. Dat wordt een prachtige avond op vrijdag 12 mei in het Muziekcentrum met Phion als orkest.

Isabelle van Keulen
Isabelle van Keulen is onder andere als jurylid van Maestro, maar ze blijft ze een concertvioliste met een inmiddels lange en uiterst succesvolle carrière op de nationale en internationale podia.
Phion begeleidt haar in het vioolconcert van Stravinsky. Het is een schitterende dialoog tussen soloviool en orkest waarin de componist zijn bewondering voor de ingenieuze compositietechnieken van Bach laat horen.
Voor Isabelle van Keulen is het een werk dat zij door en door kent. Enkele jaren geleden speelde ze het vele keren tijdens een tournee met Het Nationale Ballet in de beroemde choreografie van Balanchine.

Alexei Ogrintchouk
Voor Alexei Ogrintchouk, regelmatig terugkerend gastdirigent van Phion, is Beethovens Zevende symfonie een geliefd werk. Als gerenommeerd hoboïst speelde hij het talloze keren bij diverse orkesten, als dirigent gaf hij er nog niet zo lang geleden een indrukwekkende interpretatie van met Sinfonietta Riga.
Bij leven was deze vrolijke symfonie vol dansende melodieën het populairste werk van de componist en nog steeds is het een publiekslieveling.
Met zijn enerverende, maar zeer toegankelijke muziek is Guillaume Connesson hard op weg om wereldwijd een van de bekendste componisten van zijn generatie te worden. Astéria is in opdracht van Phion en de Eduard van Beinum Stichting geschreven en opgedragen aan Eduard van Beinum. In dit concert beleeft het stuk zijn Nederlandse première.

Bij dit concert kun je een inleiding boeken.

'De wereldberoemde violiste Isabelle van Keulen doet het liefst honderd projecten tegelijk'

Harpers Bazaar
Marco Borggreve
Isabelle van Keulen

Credits

- Orkest: Phion
-
Dirigent: Alexei Ogrintchouk 
- Viool: Isabelle van Keulen

Programma

- Guillaume Connesson: Astéria (première)
- Stravinsky: Vioolconcert in D
- Beethoven: Symfonie nr. 7