Govert de Roos

I'm an Artist

Barrie Stevens
Multitalent Barrie Stevens zingt, danst en vertelt over zijn bewogen leven in soloprogramma I'm an Artist
za 19 nov 2022 20:30
za 19 nov 2022
20:30
  • za 19 nov 2022
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Solovoorstelling van podiumdier Barrie Stevens is, zoals hij het zelf zegt, 'een mengeling van alles eigenlijk, zoals een mensenleven dat ook is'

Er is een generatie Nederlanders die hem vooral kent van zijn uitspraak 'Vooral doorgaan', tien jaar lang als jurylid van de Soundmixshow. Dit jaar duikt hij dan weer op in Lidl-reclames op tv. Maar Barrie Stevens is veel meer. Kom maar luisteren en kijken, zaterdag 19 november in De Kleine Willem.

Danser, choreograaf, regisseur, acteur, zanger, Barrie Stevens is een man met vele talenten. Hij vat het verhaal van zijn leven zelf samen in de titel van het programma waarmee hij langs de Nederlandse theaters trekt: I'm an Artist. En daar kan hij veel over vertellen.

De in 1944 in Londen geboren Stevens verhuisde ooit vanwege zijn geaardheid van Groot Brittannië naar Nederland, om er te dansen. Maakte hier zijn tv-debuut in de serie Ja zuster, nee zuster en speelde in Ti-Ta Tovenaar. ook was hij als danser en acteur te zien in en als choreograaf en regisseur betrokken bij vele musicals.

Als jurylid in de Soundmixshow werd Stevens echt een bekende Nederlander, vele jaren later was ook Beter laat dan nooit bij RTL een groot succes. Verder maakte hij in 2019 zijn debuut in Goede tijden, slechte tijden en was hij kandidaat in Dancing with the Stars.

Al deze onderwerpen, maar ook zijn leven als partner van Leen Jongewaard en zijn strijd tegen prostaatkanker zijn vervat in een revue, uitgevoerd door slechts twee artiesten: Stevens en toetsenist Alberto Klein Goldewijk.

'Barrie Stevens gooit zijn heupen helemaal los in eerste solotheatervoorstelling'

BN De Stem

Credits

Script en regie: Vincent van den Elshout