Elze van den Akker

MACBETH

KING'S MEN
GEANNULEERD: Bezoekers worden geïnformeerd
zo 26 jun 2022 14:30
zo 26 jun 2022
14:30
 • zo 26 jun 2022
  14:30
  Kasteel Twickel, Twickelerlaan 1A, Delden
  Externe locatie, Zie beschrijving
  EXTERNE LOCATIE
  Geannuleerd

De KING'S MEN spelen MACBETH bij Kasteel Twickel

De stemmen van de heksen fluisteren door het bos en voorspellen dat de Schotse held MACBETH tot koning gekroond zal worden. Alleen de oude koning en zijn vriend Banquo staan hem in de weg. Wat gaat hij doen... afwachten of het lot een handje helpen? Gedreven door zijn machtsbeluste vrouw en verblindt door ambitie vernietigt hij iedereen die hem in de weg staat. Hij vertrouwt op de voorspelling van de heksen: MACBETH is koning... tenzij het bos gaat wandelen.

Wie speelt MACBETH? 

De vier acteurs spelen allemaal afwisselend en vol verve de held en laten steeds weer een andere kant van hem zien. Maar als MACBETH zich ontwikkelt van oorlogsheld tot gewetenloze tiran wordt het steeds moeilijker om de handschoen op te pakken. Wie speelt de tiran? 

Met behulp van slechts enkele rekwisieten en kleurrijke kostuums vertellen de acteurs van KING’S MEN het tijdloze verhaal van Macbeth zoals Shakespeare het bedoeld heeft: spannend, stoer, met humor, onstuitbare manpower en virtuoze rolwisselingen.

KING’S MEN maakt op energieke en hartveroverende wijze de klassiekers van Shakespeare toegankelijk voor een breed publiek. In een mix van Duits, Nederlands, a little English en ’n luk Twents wordt het publiek in Shakespeares grote verhalen meegenomen. Schwierig? Bi’j gek. No fear Shakespeare! De talen smelten ineen tot een heldere vertelling die je misschien niet helemaal verstaat, maar altijd kunt begrijpen.

De voorstellingen spelen in een intieme setting op bijzondere buitenlocaties in het Duits-Nederlandse grensgebied. Het KING’S MEN ensemble bestaat uit enkel mannen. Zij spelen met veel energie, humor en nog meer testosteron talloze dubbelrollen en – net als in Shakespeare’s tijd – ook alle vrouwenrollen. 

Onder de bevlogen regie van Silvia Andringa is een pakkend concept ontstaan. Haar bewerkingen van de klassiekers zijn origineel en vernieuwend. Ze worden ‘op het lijf geschreven’ van het acteursensemble en verbinden zich in een transparante speelstijl met het publiek en de actualiteit. De prachtige buitenlocaties in de grensstreek zijn het decor, de kostuums theatraal en uitgesproken, de verhalen meeslepend en direct op het publiek gericht. Bij KING’S MEN voelt iedereen zich welkom.

Credits

Tekst: William Shakespeare
Regie en bewerking: Silvia Andringa
Dramaturgie: Jan-Christoph Tonigs
Spel: Jan Sturmius Becker, Christian Cadenbach, Laurens ten Den, Marcell Kaiser
Vormgeving: Elze van den Akker 
Compositie: Matthijs Hage
Techniek: Jeroen van Casteren, Nando Raven
PR: Thomas Behm
Productie: King's Men
Onze partners: Kloster Bentlage Rheine, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Het publiek zegt

'Gisteren hebben we de voorstelling in Breckelenkamp gezien. Zeker de moeite waard! Sfeervolle setting, goed verhaal, geweldig gespeeld, het plezier spatte ervan af! Und die verschiedenen Sprachen run into each other zoals in Huize Scheltinga.  En van harte bedankt dat jullie in deze merkwaardige tijden ook voor een vrij overzichtelijk publiek spelen!'

Laurens ten Den: 'Shakespeare is echt voor iedereen'

‘’We hebben een boel tekst, een boel rollen en een boel talen, maar toch is het goed te volgen. We halen de drempel voor Shakepeare weg.’’ Dat zegt Laurens ten Den, een van de vier KING’S MEN, die Ham…