Ashley Röttjers

Primisi

Theater Rotterdam
In nieuwe dansvoorstelling 'Primisi' van Theater Rotterdam gaat het om ruimte geven en ruimte nemen in de liefde
wo 30 nov 2022 20:00
wo 30 nov 2022
20:00
  • wo 30 nov 2022
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    PAY. Zaal

Alida Dors: van danser tot choreograaf, maar altijd sociaal en politiek bewust, urgent en relevant

Liefde is voor choreograaf en theatermaker Alida Dors een balans tussen ruimte geven en ruimte nemen. Met haar dansers van Theater Rotterdam geeft ze dat vorm in de voorstelling Primisi, woensdag 30 november te zien in de Pay.Zaal van het Wilminktheater in Enschede.

Primisi is het Surinaamse woord voor toestemming. In de voorstelling die Dors - sinds enkele jaren artistiek leider van Theater Rotterdam - heeft gemaakt, put ze uit de brede traditie van dans, maar die wordt gecombineerd met onder meer film en livemuziek. 
 
Alida Dors (1977, Amsterdam) liet zich als danser zien in de hiphop- en breakdancescene. Zij danste bij meerdere gezelschappen, waaronder ISH Dance Collective, en richtte in 2004 mede hiphopschool Solid Ground Movement op.

In de jaren daarna ontwikkelde ze zich tot choreograaf. Haar werk bleef niet onopgemerkt en kreeg meerdere prijzen en nominaties. Recent werd de voorstelling Black Memories genomineerd voor een Zwaan, voor de meest indrukwekkende dansvoorstelling van 2019-2021. 

 

'Incasseren en nooit opgeven, door de generaties heen. Dors heeft wederom een zeer relevante en aangrijpende voorstelling gemaakt'

Jury VSCD Dansprijs over Or Die Trying van Alida Dors

 

'De afgelopen twintig jaar is mijn werk gevoed door de hiphophouding; met lef ben ik steeds op zoek naar dialoog en onorthodoxe verbinding'

Alida Dors