Verdriet is het ding met veren

Theater Rotterdam
Hartverscheurend boek als ontroerend en poëtisch toneelstuk
do 1 dec 2022 20:00
do 1 dec 2022
20:00
  • do 1 dec 2022
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Hoe accepteer je dat niets meer vanzelfsprekend is?

Jacob Derwig en Erik Whien brengen op donderdag 1 december een hartverscheurend boek naar het toneel van het Wilminktheater. Verdriet is het ding met veren is de internationaal succesvolle debuutroman van de Londenaar Max Porter.

Het is een ontroerend en poëtisch verhaal over een vader en zijn twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Kort na het verlies worden de drie bezocht door een wrede, onvoorspelbare en zorgende Kraai. Hij pakt de vader, tilt hem op en zegt: ‘Ik ga pas weg als je me niet meer nodig hebt’.  

Regisseur Erik Whien brengt hiermee een van zijn persoonlijke favorieten naar het theater. Jacob Derwig bewerkt het rauwe maar liefdevolle verhaal tot een indringende voorstelling, waarbij het helingsproces en de overgang naar een nieuwe realiteit centraal staan. Hoe ga je om met allesoverheersend verdriet? Hoe accepteer je dat niets meer vanzelfsprekend is?

Verdriet is het ding met veren is een muzikale theatervoorstelling waarin de fijnzinnige, minimalistische stijl van Erik Whien samenkomt met de gloedvolle en aangrijpende teksten uit het boek.
Acteurs Jacob Derwig, Jesse Mensah en Romijn Scholten brengen een groots verhaal over ouders en kinderen, onvoorwaardelijke liefde, rouw en een kraai.

‘Aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling’

De Volkskrant  ★★★★★

'Het stuk toont de rouw in ontroerende momenten, maar ook met humor en speelse lichtvoetigheid'
De Telegraaf  ★★★★

‘Een poëtische denkoefening over chaotische rouw’
 NRC ★★★★

‘Onweerstaanbare schwung in beeldend rouwproces’
 Trouw ★★★★★

‘Jacob Derwig indrukwekkend’
 Nederlands Dagblad ★★★★