Wild Port of Europe

Eric Vloeimans
Neerlands bekendste jazztrompettist begeleidt dieren in natuurfilm over Rotterdamse haven
za 21 jan 2023 20:30
za 21 jan 2023
20:30
  • za 21 jan 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede
    Geweest

Eric Vloeimans maakt met zijn muziek de haven van Rotterdam extra bijzonder

Eric Vloeimans is de bekendste jazztrompettist van Nederland. Hij maakt echter zoveel meer: pop, klassiek, filmmuziek. In Wild Port of Europe heeft Vloeimans de muziek gemaakt bij natuurbeelden van Willem Berents. Dat wordt genieten op zaterdag 21 januari in De Kleine Willem.

Voor het vervolg van de succesvolle documentaire De Nieuwe Wildernis werd Vloeimans uitgenodigd de muziek te maken voor de nieuwe film van Willem Berents: Wild Port of Europe. Deze film gaat over dieren die leven in de Rotterdamse haven.

De opdracht om het in het kleine te zoeken, met alle aandacht gericht op de dieren, bleek Vloeimans op het lijf geschreven. In de alleskunners Jörg Brinkmann, Dirk-Peter Kölsch en Mark Tuinstra vond hij de perfecte kompanen.

In dit programma neemt de muziek het publiek mee naar de haven van Rotterdam. Denk aan een nest baby-egeltjes, een torenvalk op zoek naar voedsel, de trek van de rugstreeppad en een bunzing die op jacht gaat naar een konijn.  

Jazzmagazine Jazzflits genoot volop van de voorstelling Wild Port of Europe: "De film heeft de muziek nodig, maar de muziek kan op eigen benen staan'', zo schrijft het magazine.

'Sommige thema's zijn zo mooi dat je zou wensen dat ze langer duren'

Jazzmagazine Jazzflits

Credits

Eric Vloeimans: trompet/electronica, Jörg Brinkmann: cello/electronica, Dirk-Peter Kölsch: slagwerk/percussie, Mark Tuinstra: gitaar 

Eric Vloeimans creëert originele muziek die hem al vele prijzen heeft opgeleverd, waaronder vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs en de Gouden Notenkraker. In 2020 mocht hij de Edison Jazz Oeuvreprijs aan zijn palmares toevoegen