The Beach Boys: Pet Sounds & Holland - Live

Leo Blokhuis & The Strange Brew
Muzikale terugblik uit een van de hoogtepunten uit de popgeschiedenis
do 23 feb 2023 20:00
do 23 feb 2023
20:00
  • do 23 feb 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Legendarische albums The Beach Boys live in het Muziekcentrum

In een maar liefst achttienkoppige orkestrale bezetting speelt Strange Brew de platen Holland en Pet Sounds van The Beach Boys, live op donderdag 23 februari in het Muziekcentrum. Het optreden wordt opgeluisterd door speciale muzikale gasten. De inleiding wordt verzorgd door Leo Blokhuis.

In de zomer van 1972 namen The Beach Boys, tot dan toe vooral bekend vanwege hun surfsound, een onverwachte wending met de plaat Holland. Onder de rook van Amsterdam, in Baambrugge, namen ze het album op in een tot studio omgebouwde schuur. De plaat, die begin 1973 verscheen, bleek hun laatste, échte, artistieke wapenfeit.

Vijftig jaar later kijken we met Strange Brew, Leo Blokhuis en een aantal muzikale gasten terug op deze bijzondere periode.
Leo leidt de avond in met het verhaal over hoe en waarom de band de glamour van Los Angeles verruilde voor een Nederlands dorpje omringd door weilanden met koeien. Strange Brew speelt de plaat vervolgens integraal.  

Na de pauze komt het album Pet Sounds in zijn geheel voorbij. Met hits als God Only Knows, Wouldn’t It Be Nice en bespiegelingen als I Just Wasn’t Made For These Times groeide Pet Sounds uit tot een van de meest invloedrijke popalbums aller tijden.

Leo Blokhuis 
Leo Blokhuis is al jaren dé autoriteit als het op popmuziek aankomt. Zo maakt hij prachtige documentaires, schrijft hij boeken en is hij te horen op Radio 2. Ook is hij het gezicht van de Top 2000.

Strange Brew 
Strange Brew viert met hun voorstellingen de allerbelangrijkste, allermooiste gebeurtenissen uit de geschiedenis van de popmuziek. Eerder maakte zij programma's over Woodstock, Elvis Presley en Paul McCartney.

Leo Blokhuis is al jaren dé autoriteit als het op popmuziek aankomt

Ricky Koole
Leo Blokhuis

Credits

- Muziek: Strange Brew
- Verteller: Leo Blokhuis