A Love Letter to 1983

Leo Blokhuis, Strange Brew & Blackbird
Avond vol wereldnieuws, persoonlijke verhalen en vooral héél veel muziek
do 23 feb 2023 20:00
do 23 feb 2023
20:00
  • do 23 feb 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Ga mee terug in de (Doe Maar-)tijd met A Love Letter To 1983

Ga op donderdag 23 februari in het Muziekcentrum Enschede mee terug in de tijd met A Love Letter To 1983. In dit programma reist Leo Blokhuis samen met de band Strange Brew en zangeres Blackbird terug naar 1983.

Hoe zag de wereld er toen uit? Wat stond er in de top 40? Welke nummers hebben tot vandaag een onuitwisbare indruk gemaakt? Het wordt een bijzondere avond met hits van onder meer Doe Maar, Michael Jackson, REM, U2 en Dolly Parton.

Leo Blokhuis neemt ons in dit muzikale theatercollege dus mee terug naar 1983. Hoe zag de wereld eruit? En wat zien en horen we daar nu nog van terug? Verwacht een avond vol wereldnieuws, persoonlijke verhalen en vooral héél veel muziek.

1983 is het jaar van de Heineken-ontvoering, de eerste Nederlandse reageerbuisbaby en Return of the Jedi. In Den Haag demonstreren ruim een half miljoen mensen tegen de bom. We maakten kennis met de compact disc en David Bowie, The Police en Michael Jackson voerden de hitlijsten aan.

Leo Blokhuis is al jaren dé autoriteit als het op popmuziek aankomt

Credits

- Muziek: Strange Brew en Blackbird. 
- Verteller: Leo Blokhuis

Wie Leo Blokhuis?
Leo Blokhuis is al jaren dé autoriteit als het op popmuziek aankomt. Zo maakt hij prachtige documentaires, schrijft hij boeken en is hij te horen op Radio 2. Ook is hij het gezicht van de Top 2000, het grootste muziekspektakel van Nederland.

Wat is Strange Brew?
Strange Brew viert met hun voorstellingen de allerbelangrijkste, allermooiste gebeurtenissen uit de geschiedenis van de popmuziek. Eerder maakte zij programma's over onder meer Woodstock, Elvis Presley, John Lennon en The Beach Boys. Strange Brew bestaat uit Yorick van Norden, Anne Soldaat, Jeroen Kleijn, Reyer Zwart en Paul Bond.

Wie is Blackbird?
De Amsterdams/Limburgse singer-songwriter is bekend van haar singles Tell Your Mama en Built And Broken, die beide werden uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Blackbird stond met haar band in het voorprogramma van Sheryl Crow en Beth Hart en speelde op grote festivals.