#uncut

Nederlands Kamerkoor
Muziektheater over de stem van een transvrouw
zo 29 mei 2022 16:00
zo 29 mei 2022
16:00
  • zo 29 mei 2022
    16:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Voorstelling #uncut bij voorbaat al spraakmakend

De confronterende én poëtische voorstelling #uncut vertelt het verhaal van Vivian. De vraag is: Is ze een transvrouw of gewoon vrouw? Op zondag 29 mei wordt door het Nederlands Kamerkoor het antwoord gegeven in het Muziekcentrum in Enschede.

De ervaringen van componiste Renske Vrolijk vormden het vertrekpunt voor deze semi-autobiografische muziektheatervoorstelling. Ze nodigde het Nederlands Kamerkoor uit om samen dit verhaal te delen met de wereld.

Vivian kijkt terug op een transitie die niet alleen moedig was, maar ook nieuwe vragen oproept. Na een langdurig traject van psychologisch onderzoek en medische ingrepen is de vraag: is ze wie ze wilde zijn? Maar:
-Wat te doen met haar verleden?
-Wat te doen met de oude foto's?
-Wie was ze toen en wie is ze nu?

In een collage van flashbacks, afgezet tegen het heden, dendert Vivian door de emotionele achtbaan van het voor en na van haar beslissing.

Renskes muzikale taal wordt uitgevoerd door ORBI (The Oscillating Revenge of the Background Instruments) en saxofoonkwartet Blindman.

Onder leiding van Krista Audere zingt en speelt het Nederlands Kamerkoor de familie, de oordelende en veroordelende massa, de sensatiezoekers en het team van doktoren in een voorstelling die bij voorbaat al spraakmakend is.

'Kunst om de kunst. Daar gaat het mij niet om'

Renske Vrolijk

Credits

- Idee en compositie: Renske Vrolijk
- Koor: Nederlands Kamerkoor
- Dirigent: Krista Audere
- Muziek: Blindman en ORBI