The Kik hertaalt Eurovisie

The Kik
Dave von Raven steekt zijn favoriete songfestival-nummers in een Hollands jasje voor theaterprogramma met The Kik
vr 30 sep 2022 20:00
vr 30 sep 2022
20:00
  • vr 30 sep 2022
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Waterloo
Jij triomfeerde en ik verloor
Waterloo
Ik werd er nog veel verliefder door
Waterloo
Altijd het zelfde scenario
Waterloo
Als ik verlies, dan het liefste zo

The Kik-voorman Dave von Raven is al decennia een groot liefhebber van het Eurovisie Songfestival en van het 'hertalen' van Engelstalige popsongs. Dus eigenlijk kon The Kik hertaalt Eurovisie niet uitblijven. Vrijdag 30 september staat de band in het Muziekcentrum in Enschede.

Het begon allemaal rond de editie 2021 van het Eurovisie Songfestival in 'zijn' Rotterdam. Op uitnodiging van Beau van Erven Dorens speelde The Kik toen op geheel eigen wijze bekende songfestival-hits en zette die op een EP. Dat smaakte naar meer.

Dave von Raven steekt zijn fascinatie en liefde voor het muziekfestival niet onder stoelen of banken en dan vooral die voor kwalitatief hoogstaande popsongs. Denk aan Abba (Waterloo), France Gall en aan The Common Linnets (Stilte na de Storm). Maar ook aan Dana International (Diva) en Bucks Fizz.

In The Kik hertaalt Eurovisie neemt de band het publiek mee langs ouder en recenter songfestival-materiaal. Stuk voor stuk door Dave von Raven hertaald en uitgevoerd zoals alleen The Kik dat kan, zodat er ook nog iets te lachen valt. 

'Stuk voor stuk wereldhits die je dagelijks om je heen hoort, maar dan vrij vertaald, hertaald, in je moerstaal'

Dave von Raven, voorman van The Kik

Credits

Dave von Raven (zang, gitaar, toetsen), Ries Doms (drums, percussie), Marcel Groenwegen (bas), Arjan Spies (zang, gitaar), Paul Zoontjens (toetsen)