As you like it (8+)

De Toneelmakerij en Circus Treurdier
Shakespeariaanse romcom voor de hele familie
vr 21 okt 2022 19:30
vr 21 okt 2022
19:30
  • vr 21 okt 2022
    19:30
    Incl. garderobe
    Wilminktheater, Enschede
    PAY. Zaal

Vrije bewerking van Shakespeares bekendste komedie voor jong en oud met goede muziek en humor

As you like it is een knettergekke, bomvolle, muzikale en radicale bewerking van de beroemde liefdeskomedie van Shakespeare voor iedereen vanaf 8 jaar. Op donderdag 20 oktober is deze Shakespeareaanse romcom voor de hele familie, ongeacht hoe die familie is samengesteld, te zien in het Wilminktheater. 

De Toneelmakerij en Circus Treurdier hebben met deze voorstelling de handen ineengeslagen om het stof van een klassieker af te blazen. Ze hebben er een zinderende voorstelling van gemaakt. 

Het verhaal: Wanneer Rosalinde en Orlando elkaar voor het eerst zien bij een poetry slam is het liefde op het eerste gezicht. Zijn zij elkaars redding uit dit mistroostige bestaan? Rosalinde wordt samen met haar nichtje en hartsvriendin Celia het huis uit gezet. Ze vluchten het bos in.

Uit angst voor struikrovers en andere griezels dost Rosalinde zich uit als jongeman. Ze gaan op zoek naar Rosalindes vader, die ergens in de Ardennen een populaire camping runt. Het is een idyllische plek met vegetarische eten en knuffelige jamsessies bij het kampvuur. 

Ook Orlando slaat op de vlucht vanwege een vreselijke ruzie thuis. In het bos komen de jonge geliefden elkaar toevallig tegen. Maar Rosalinde houdt de boot af. Is Orlando wel echt verliefd op haar? Of is hij eigenlijk verliefd op zichzelf? Is iemand die gek is van verliefdheid überhaupt wel te vertrouwen?

‘Circus Treurdier is vernuftig en verrassend, en even scherpzinnig als hilarisch’

De Volkskrant
Joost de Haas