Anne van Zantwijk

Ondergrond

Lotte Velvet
Met muziek, poëzie en grappige scènes geeft Lotte Velvet een stem aan mensen die ook worstelen met de wereld
do 10 nov 2022 20:30
do 10 nov 2022
20:30
  • do 10 nov 2022
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Van klimaatactivisten tot onderbuikstemmers, ze komen allemaal aan het woord in Ondergrond 

De Rotterdamse Lotte Velvet won in 2020 met haar voorstelling Ondergrond de jury- en de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Een programma van punkcabaret tot prachtige poëzie. Donderdag 10 november is ze te zien in De Kleine Willem in Enschede.

In de dystopische voorstelling verbreekt Lotte haar relatie met de wereld. Maar zat die wereld überhaupt op haar te wachten? Met muziek, poëzie en grappige scènes geeft zij een stem aan mensen die ook worstelen met de wereld en controle proberen te houden over de veranderende omstandigheden.

Lotte Velvet (1984) is behalve kleinkunstenaar ook forensisch psycholoog. Ze schrijft gedichten en theaterteksten en speelde in meerdere bandjes (elektrische) viool, gitaar en toetsen. Ze treedt op als sneldichter en schrijft actuele liedjes voor het programma Andersmans Veren.

Lotte wordt tijdens de voorstelling begeleid door toetsenist en producer Serge Dusault. 

De pers heeft volop genoten van Lotte tijdens de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De Volkskrant schrijft: “Lotte Velvet is ontegenzeggelijk de bijzonderste en spannendste finalist.''

NRC beaamt de woorden van de Volkskrant: ''Met slim geconstrueerde en geestige liedjes en sketches over de klimaatcrisis en ontevreden burgers won Lotte Velvet het Amsterdams Kleinkunst Festival.''

'Lotte Velvet is ontegenzeggelijk de bijzonderste en spannendste finalist'

De Volkskrant over Lotte Velvet na de finale van het Amsterdam Kleinkunst Festival

Credits

Regie: Bor Rooyackers