Lekker Gezellig!

Fabian Franciscus
Cabaretier en autist Fabian Franciscus heeft van zijn zwakte zijn kracht gemaakt
za 14 jan 2023 20:30
za 14 jan 2023
20:30
  • za 14 jan 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Cabaretier Fabian Franciscus is een kei in zelfspot: 'Mijn bijnaam Fobian was wel passend. Ja, mijn ouders hadden echt de jackpot'

Fabian Franciscus is cabaretier en autistisch. En die combinatie is niet altijd eenvoudig. Sterker nog, hij is er maar wat druk mee. Maar het levert ook allerlei geweldige verhalen op. Kom maar luisteren, zaterdag 14 januari in De Kleine Willem. Lekker Gezellig!

Na twee goed ontvangen shows is Fabian Franciscus terug in de theaters. Met zijn kenmerkende ontwapenende maar ook angstige houding trotseert hij het leven. Niet met heel veel succes overigens, maar dat maakt het leven zo onvoorspelbaar en leuk.  

"Het leven is maar zwaar en voor je het weet valt er een piano uit de lucht en ga je dood. Je zou er bijna depressief van worden. En dat deed ik dan ook, als enige wel echt met groot succes. In plaats van bang, werd ik nog banger en zelfs bangst."

Dus besloot Fabian maar te accepteren dat het er niet beter op gaat worden en dat hij waarschijnlijk op de meest verschrikkelijke manier dood zal gaan. "En dat dan waarschijnlijk óók nog eens blijkt dat ik op de een of andere manier dodelijk allergisch ben voor doodgaan. Zul je net zien."

Vlafeest, een eerdere show van Fabian, staat inmiddels op Netflix en was te zien bij NPO3.  Fabian was onder meer te gast bij De Slimste Mens en Spijkers met Koppen. Verder speelde hij zowel op het festival Zwarte Cross als op Lowlands. 

Onderdeel van:
De kleine WELKOMPAS

'Zijn bevrijdende zelfspot brengt een interessant taboe aan het licht, want lachen om mensen met psychiatrische problemen, dat doen we normaal gesproken niet'

Theaterkrant.nl

Fabian Franciscus: ’Uiteraard kijk ik naar cabaret en het liefst naar een onemanshow’

ZATERDAG 14 JANUARI / DE KLEINE WILLEM - Fabian Franciscus is gediagnosticeerd met autisme, en specifieker: mcdd, een multiple complex development disorder. De worsteling ontstond omdat hij, op advies…