Niet mijn apen, niet mijn circus

Wim Helsen
Vijf ★★★★★ sterrenvoorstelling: 'Stilistisch meesterwerk met ingenieus vertelperspectief'
vr 17 mrt 2023 20:00
vr 17 mrt 2023
20:00
  • vr 17 mrt 2023
    20:00
    Incl. garderobe
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Ogenschijnlijk onbelangrijke gebeurtenissen leiden bij Wim Helsen vaak tot onverwachte gevolgen. Kom genieten van de meester van het absurdisme

Hij is volgens velen de meester van het absurdistische cabaret. Zijn verhalen brengen het publiek in verwarring, maar er is ook altijd een moment waarop er kwartjes vallen. Dat zal in Niet mijn apen, niet mijn circus niet anders zijn. Vrijdag 17 maart, in de Pay.Zaal van het Wilminktheater.

Wat heeft de wereld nodig? Wat heeft een mens nodig? Wat hebt u nodig?  Eenvoudige vragen.
Eenvoudige vragen vragen om ingewikkelde antwoorden.  Dat treft - Wim Helsen bulkt van radicale, geheimzinnige en willekeurige antwoorden. 

De Volkskrant (★★★★★): 
‘Wim Helsen laat weer zien waarom hij de meester van het absurdisme is’ 

NRC (★★★★★):  
‘Stilistisch meesterwerk met ingenieus vertelperspectief’ 

Trouw (★★★★): 
‘Wie een voorstelling van Wim Helsen bezoekt, geeft zich over aan het absurdistische universum van een paranoïde geest.’ 

Parool:
'Helsen zweeft op het podium natuurlijk vaker in het spanningsveld tussen fantasie en realiteit. Niet eerder leverde dat echter zo’n doorwrochte voorstelling op. Tijdens het kijken ben je vooral onder de indruk van zijn kunde. Na afloop druppelt de ontroering binnen.'

Theaterkrant: 
‘Het is regelrechte rebellie.’

‘Wim Helsen laat weer zien waarom hij de meester van het absurdisme is’ 

De Volkskrant ★★★★★ 

Wie is Wim Helsen?
Wim Helsen begon zijn carrière als cabaretier in 1999 en won al snel verschillende prijzen op festivals in België en Nederland. Zijn humor is vaak absurd en filosofisch van aard, met veel woordspelingen en onverwachte wendingen.
Naast zijn werk als cabaretier heeft Helsen ook in verschillende films en televisieprogramma's gespeeld. Hij is ook bekend als presentator van het televisieprogramma Winteruur, waarin hij gasten uitnodigt om een gedicht voor te lezen en daarover te praten.
Wim Helsen wordt over het algemeen beschouwd als een van de meest getalenteerde en originele cabaretiers van Vlaanderen.