Appeltjes schillen

Martijn Koning
Martijn Koning houdt van ongemakkelijke situaties
vr 14 apr 2023 20:30
vr 14 apr 2023
20:30
  • vr 14 apr 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede
    Geweest

Martijn Koning vertelt eens flink de waarheid

We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want als we dat doen ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Martijn Koning houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog: Martijn is een ongemakkelijke situatie. In de nieuwe theatershow Appeltjes Schillen vertelt Martijn op vrijdag 14 april in het Wilminktheater de mensen eens flink de waarheid. Over zichzelf…

In 2004 begon Martijn met stand-upcomedy bij het Comedy Café en nog datzelfde jaar was hij een van de finalisten van de Culture Comedy Award. Hij sloot zich aan bij de Comedy Explosion. Een jaar daarna won hij de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sinds 2006 maakt hij deel uit van de Comedytrain en speelt hij wekelijks in Toomler.

Martijn zorgde met een optreden in de talkshow Jinek voor veel commotie wegens een roast richting Forum voor Democratie-politicus Thierry Baudet, die volgens bepaalde kijkers en opiniemakers op de man gespeeld zou zijn. Later verklaarde Koning dat hij Baudet een spiegel wilde voorhouden. Baudet liep tijdens dit optreden weg uit het programma. 

Sinds 2020 heeft Martijn samen met sidekick Sander van Opzeeland een podcast genaamd de Knorrepodcast, hierin bespreken zij wekelijks de actualiteit en proberen zij nieuw comedymateriaal uit. 

De Telegraaf heeft genoten: ''Als een soort absurdistische Freek Vonk van de stand-up meandert hij door het dierenrijk. Hij vertelt hoe hij ooit door een paard in zijn nek werd gebeten tijdens een bezoekje aan de lievelingsknol van zijn allereerste vriendinnetje, maar ook over een reiger met een stevige identiteitscrisis, een experiment met mieren en het sprookje van Roodkapje met een ietwat eigenaardige afloop.''

En NRC: "Met schuimend spelplezier zet Koning zijn verbazing en overtuigingen neer' [...] 'Hij creëert nieuwe sprookjes, dialogen en beeldt al die werelden uit."

‘Binnen het genre van de stand-up staat Martijn Koning aan de top’

NRC ★★★★
Martijn Koning