Chopin meets the blues

Peter Beets & The New Jazz Orchestra
Adembenemende combinatie van ritme, melodie, ontroering, uitbundigheid en avontuur
za 1 okt 2022 20:00
za 1 okt 2022
20:00
  • za 1 okt 2022
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Peter Beets zoekt de muzikale grenzen op

In dit kersverse programma Chopin meets the blues van de internationale sterpianist Peter Beets speelt zijn spraakmakende trio meeslepende muziekstukken van de grootste componisten aller tijden, onder wie Rachmaninov, Tsjaikovski en Chopin. Dat doet het trio op 1 oktober in het Muziekcentrum.

De originele muziekstukken ondergaan een ingrijpende behandeling, maar hun unieke identiteit blijft toch overeind tijdens de swingende uitspattingen, avontuurlijke improvisaties en soms ook verstilde emotie.

Kom luisteren en kijken naar een spetterend concert met een adembenemende combinatie van ritme, melodie, ontroering, uitbundigheid en avontuur. Op het puntje van je stoel word je meegenomen op deze spannende, opwindende en swingende reis met klassieke muziek en blues als startpunt.

Eén ding is zeker: een concert met Peter Beets is nooit saai. Peter zoekt graag de muzikale grenzen op en is hierin zowel verbindend, inspirerend als uitdagend. Zijn weergaloze passie zorgt voor een besmettelijke chemie voor zowel muzikant als luisteraar. Om op dit niveau te kunnen spelen zoekt hij zijn medespelers en repertoire met zorg uit.

‘Peter Beets is zonder twijfel één van de grote jazzcats in Nederland’

jazzenzo.nl
René van Dissel
Peter Beets

Peter Beets kijkt uit naar nieuwe generatie jazzmuzikanten

Jazzpianist Peter Beets en zijn New Jazz Orchestra spelen op zaterdag 1 oktober Chopin meets the blues in de grote zaal van het Muziekcentrum. Het jonge ensemble bestaat uit saxofonisten, trompettiste…

“Peter Beets kijkt uit naar nieuwe generatie jazzmuzikanten.”

Jazzpianist Peter Beets en zijn New Jazz Orchestra spelen op zaterdag 1 oktober Chopin meets the blues in de Grote Zaal van het Muziekcentrum. Het jonge ensemble bestaat uit saxofonisten, trompettiste…