De man die er genoeg van heeft

De Theatertroep
Humor en moraal, meezingers en achtervolgingen, showballet en urgente thema’s
wo 5 okt 2022 20:30
wo 5 okt 2022
20:30
  • wo 5 okt 2022
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Voorstelling vol humor en moraal laat bezoeker nadenken

De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft! is een geëngageerde en swingende Brechtiaanse parabel vol humor en moraal, meezingers en achtervolgingen, showballet en urgente thema’s. Maak het mee in De Kleine Willem.

Hoe beter opkomend populisme, de rol van de media en de verantwoordelijkheid van het individu aan de kaak te stellen dan middels een laagdrempelige actiemusical vol antihelden, liedjes en explosies? Dat is het doel van deze bijzondere voorstelling.

De voorstelling werpt een kritische blik op de rol die media spelen binnen het publieke debat en de samenleving als geheel. Welke invloed hebben zij op de groei van de macht van populisten? 

De vraag wat echt en wat nep nieuws is, wordt steeds relevanter volgens de makers. Deze actiemusical is een satirische vertelling die deze problematiek op geestige en absurdistische wijze aan de kaak stelt, en het publiek zingend, dansend én de wereld verbeterend de zaal uit stuurt. 

Onderdeel van:
De kleine WELKOMPAS

‘We maken grenzeloos toneel, naar het voorbeeld van Shakespeare’s Globe-theater’

de Theatertroep
Barbara Raatgever

Wat is de Theatertroep?
De Theatertroep is een collectief van toneelspelers dat zich de afgelopen jaren heeft toegespitst op het herintroduceren en heruitvinden van de Vaudeville-theatervorm. Vaudeville komt van voix de ville in de betekenis van: 'stem van het volk'. Het is sinds oudsher een doorlopend programma van korte actuele voorstellingen dat verschillende kunstdiscipline’s integreert. De naam vat samen wat de Theatertroep wil: een kunstbeleving aanbieden die voor iedereen toegankelijk is en die verder reikt dan een specifieke voorstelling, dan een boodschap of moraal, dan zuiver technisch vernuft.