Island Songs

Julian Schneemann, John Joe Kelly, Adonis en Nickos Xylouris & Emmy Storms
Eeuwenoude volksmuziek samengebracht in een nieuwe sound
za 8 okt 2022 20:30
za 8 okt 2022
20:30
  • za 8 okt 2022
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede
    Geweest

Ervaar de krachtige melodieën van Kreta en Ierland in een nieuwe sound

Pianist en componist Julian Schneemann neemt bezoekers op zaterdag 8 oktober in De Kleine Willem tijdens Island Songs mee op een muzikale ontmoeting tussen de traditie van Kreta en Ierland. Vanuit het ruige Kreta komen Adonis (luit) en Nikos (lyra) Xylouris, twee broers uit de beroemdste muziekfamilie van Kreta. John Joe Kelly (Bodhran) en Emmy Storms (klassiek viool) nemen de muzikale tradities vanuit Ierland mee. 

Eeuwenoude volksmuziek wordt hierbij samengebracht in een nieuwe sound. Voor het eerst hoor je op het podium de muzikale connectie tussen Kreta en Ierland in een avond van passie, symbiose en traditie. 

Voor Island Songs deed Julian onderzoek naar de muziekcultuur in Ierland en op Kreta. ‘’Dat was een van mijn meest inspirerende ervaringen als muzikant. Eeuwenoude, krachtige en melodische muziek leeft op die twee eilanden met een vurige intensiteit die ik nergens anders heb meegemaakt en ik begin steeds meer te zien hoe de twee verbonden zijn.’’

Ervaar de krachtige melodieën van Kreta en Ierland in een nieuwe sound waarin traditie tot leven komt.  

John Joe Kelly
John Joe Kelly is een man die je graag het hoofd op hol brengt met zijn bodhrán, is uitgegroeid tot een levende legende in de traditionele muziekscene.

Adonis en Nikos Xylouris
Adonis en Nikos Xylouris zijn de ‘rising stars’ van het eiland Kreta. Hun grootvader Psarantonis en zijn broer Nikos Xylouris zijn legendes in heel Griekenland en daarbuiten. 

Emmy Storms
Emmy Storms is een ongelooflijke klassiek viool-virtuoos, maar Emmy is niet minder virtuoos in de klezmer, tango en zigeunermuziek en natuurlijk vooral de Ierse fiddle.

‘Eeuwenoude, krachtige en melodische muziek leeft op Kreta en Ierland’

Julian Schneemann
Julian Schneemann

Credits

- Met: Julian Schneemann, Emmy Storms, Adonis en Nikos Xylouris en John Joe Kelly.