Esther de Boer

De Hond Die Licht Gaf (6+)

MaxTak I Kim van Zeben
Muzikale griezelkomedie voor iedereen vanaf 6 jaar
zo 9 okt 2022 14:30
zo 9 okt 2022
14:30
  • zo 9 okt 2022
    14:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede
    Geweest

Ode aan alles wat voorbij gaat en toch een beetje blijft

Een muzikale griezelkomedie voor iedereen vanaf 6 jaar. Dat is de voorstelling De hond die licht gaf. Het is een ode aan alles wat voorbij gaat en toch een beetje blijft, met een bijzondere rol voor de Mexicaanse feestdag El Dia de los Muertos. Deze liefdevolle familievoorstelling, vol livemuziek en zang, poppenspel en knallende uitvindingen staat op zondag 9 oktober in De Kleine Willem.

Theatermaker Kim van Zeben wil voorstellingen maken die de verbeelding prikkelen, die kinderen in staat stellen zelf hun fantasie te gebruiken. Zij laat zien hoe je ook zonder gebruik te maken van allerlei moderne media een geheel nieuwe wereld kan scheppen.

Kim onderscheidt zich door jeugdvoorstellingen te maken waarin alle disciplines op hoog niveau worden ingezet: acteren, musiceren, zingen, mime en in het bijzonder poppenspel. Ze weet de meest uiteenlopende personages in een mum van tijd herkenbaar neer te zetten en kan snel schakelen tussen verschillende karakters.

Voor en na de voorstelling kunnen kinderen in een tent in de foyer naar de VR-installatie ‘Hiernamaals’. Met behulp van een speciale bril treden zij toe tot een virtuele wereld. Ze vliegen door het dekbed van Victoria, onderzoeken hoe het is om een pannenkoek te zijn en ze maken een spannende reis naar een andere wereld.

Met De hond die licht gaf vertelt Kim het verhaal van Victoria die sinds kort bij haar tante woont, samen met haar hond Tosti. Tante houdt niet van kinderen en al helemaal niet van honden. Gelukkig heeft Victoria haar eigen zolderkamer waar ze bijzondere spullen bewaart van haar vader. Haar tante noemt dat troep, maar Victoria doet er spannende proefjes mee. Net zoals dat gebeurt in het geheimzinnige boek Frankenstein, dat ook van haar vader was. Met open mond leest ze dat die Frankenstein een echt, levend mens maakte. Victoria weet bijna zeker dat zoiets - gelukkig - niet kan in het echt.

‘Fantasievol, creatief en humoristisch. Theater zoals theater bedoeld is’

Musicalworld ★★★★

VR EXPERIENCE
Bij de voorstelling is een supergave VR film gemaakt, waarin de kinderen met behulp van een VR bril samen met Victoria, de hoofdpersoon van de voorstelling, op reis gaan. De VR Experience vindt plaats in een speciale iglotent, die met de voorstelling meereist en in elk theater wordt opgebouwd. De kinderen kunnen een uur voorafgaand en na de voorstelling de virtuele reis beleven.