Masters of Anatolia - CENGIZ ÖZKAN

Cengiz Özkan
Baglama-virtuoos uit Istanbul brengt rijke muziekcultuur uit Anatolië naar de Grote Kerk
vr 26 mei 2023 20:00
vr 26 mei 2023
20:00
  • vr 26 mei 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

Met Cengiz Özkan komt een van de grote sterren uit de Turkse volksmuziek naar Nederland. Kom luisteren naar deze baglama-virtuoos

Hij is een van de grote sterren van de Turkse volksmuziek: Cengiz Özkan. Als onderdeel van het festival Masters of Anatolia speelt deze virtuoos op de baglama vrijdag 26 mei in de Grote Kerk.

Masters of Anatolia is een festival in de vorm van een serie concertavonden. Samen met andere vooraanstaande Nederlandse concertzalen, verspreid over het hele land, haalt Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede de rijke muziekcultuur uit Anatolië naar Nederland.

Tijdens de concerten in het kader van Masters of Anatolia wordt traditionele muziek afgewisseld met hedendaagse melodieën. Bij Cengiz Özkan staat de baglama centraal, ook wel bekend als de saz. Voor niet-kenners, het gaat om een luit met lange hals. 

Özkan is, behalve als muzikant die met allerlei grote namen uit de Turkse volksmuziek samenwerkte, in Turkije ook bekend als acteur. Zijn eerste rol speelde hij in de serie Vallei van de Wolven, in 2003. In de jaren daarna was hij in meerdere series op de Turkse televisie te zien.

-Masters of Anatolia is een initiatief van Stichting Mystiek Mediterrane Muziek en Mystiek Productions in samenwerking met vooraanstaande Nederlandse concertzalen.

'Cengiz Özcan werd bij het grote publiek bekend als acteur door zijn rol in de serie Pusat, waarin hij een veroordeelde dichter speelde'

Wikipedia

Wat is Masters of Anatolia? 
Masters of Anatolia is het nieuwe festival in de vorm van een serie concertavonden. Samen met acht vooraanstaande Nederlandse concertzalen, verspreid over het hele land, halen we de rijke muziekcultuur uit Anatolië naar Nederland. Het festival programmeert, zoals de naam het doet vermoeden, de toonaangevende meesterinstrumentalisten en vocalisten die hun muzikale inspiratie uit de Anatolische roots halen. 

Mede mogelijk gemaakt door Fentener van Vlissingen Fonds, Fonds Podiumkunsten en Stichting Dioraphte.