Fleeting Birds

Janne Thomsen, Olivier Doise, Thorsten Johanns, Hervé Joulin, Lola Descours en Natacha Kudritskaya
Matineevoorstelling met heerlijke kamermuziek door solisten van Stiftfestival
vr 26 aug 2022 13:00
vr 26 aug 2022
13:00
  • vr 26 aug 2022
    13:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Spannende concerten die allemaal een eerbetoon zijn aan de schoonheid, kracht, maar ook de kwetsbaarheid van onze prachtige planeet

 

Fluitist Janne Thomsen, hoboist Olivier Doise, klarinettist Thorsten Johanns, hoornist Hervé Joulin, fagottist Lola Descours en pianist Natacha Kudritskaya staan vrijdag 26 augustus in het Muziekcentrum in de schijnwerpers tijdens Fleeting Birds, onderdeel van het Stiftfestival.

Fleeting Birds is een matineevoorstelling vol heerlijke kamermuziek. Op het programma staat werk van Beethoven en Debussy, en natuurlijk het blaaskwintet Music for the Fleeting Birds van de Letse componist Pēteris Vasks waarnaar dit concert is genoemd. Ook zijn Landscape with birds wordt door deze topmusici ten gehore gebracht.

In de muziek van Vasks, 'composer in residence' van het festival, staat de vrijheidsstrijd van zijn geliefde Letland vaak centraal. Music for the Fleeting Birds uit 1977 kan gezien worden als een smachtende roep om vrijheid. Zijn Landscape with birds schetst de Letse natuur, in al haar schoonheid. 

Artistiek leider Daniel Rowland heeft zich voor deze editie van 'zijn' Stiftfestival laten inspireren door het actuele thema van de onmisbaarheid van onze aarde. Met als thema Song of the Earth heeft Daniel dit festival gevuld met spannende programma’s die allemaal een eerbetoon zijn aan de schoonheid, kracht, maar ook de kwetsbaarheid van onze prachtige planeet.

Dit concert is het resultaat van de samenwerking tussen Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en het Stiftfestival.

'Most people today no longer possess beliefs, love and ideals. The spiritual dimension has been lost. My intention is to provide food for the soul'

Peteris Vasks

Programma

- Pēteris Vasks - Landscape with birds
- Ludwig von Beethoven - Kwintet voor piano en blazers in Es, op.16
- Pēteris Vasks - Music for the Fleeting Birds
- Claude Debussy - La Mer