Perla van Kessel

Stille Nacht am Silbersee

Silbersee
Warme samenkomst en een rijkdom aan klanken, gedachtes en thema's
za 17 dec 2022 20:00
za 17 dec 2022
20:00
  • za 17 dec 2022
    20:00
    Incl. garderobe
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

Stille Nacht am Silbersee probeert grip te krijgen op verleden en toekomst

In de nieuwe editie van Stille Nacht am Silbersee proberen we op zaterdag 17 december in De Grote Kerk grip te krijgen op het verleden en op de toekomst. De decembermaand is er een van reflectie en bezinning. Het jaar 2022 heeft zich in ons collectief geheugen genesteld; een jaar waarin delen van de wereld eeuwenoude en diepgewortelde conflicten hun apotheose vinden.

Na de succesvolle edities met schrijvers Arthur Japin en Anna Enquist, psychiater Glenn Helberg en actrice Ariane Schluter nodigt Silbersee in 2022 voor de vijfde keer een wintergast uit voor een stemmig en meditatief programma in de aanloop naar kerst.

Onder leiding van actrice Bodil de La Parra bewegen we ons door een bijzondere voorstelling. Verwacht een intiem concert, waarin tekst en muziek samenkomen in een persoonlijke vertelling.

Op het podium spreken de nieuwe teksten van Emma Lesuis, in combinatie met de hedendaagse jazz en klassieke compositie van David Dramm, nog meer tot de verbeelding. Thema’s als liefde, hoop, twijfel en troost vormen de leidraad.

Stille Nacht am Silbersee bied je een warme samenkomst, een rijkdom aan klanken, gedachtes en thema's die in de donkere maanden en in de aanloop naar Kerstmis voor iedereen relevant zijn.

Silbersee
Silbersee is een caleidoscopisch gezelschap. Het is een enigszins chaotische familie van zielsverwanten rond zanger en boerenzoon Romain Bischoff. Geworteld in opera, maar met de ramen en deuren wijd open voor eigenzinnige talenten uit de meest uiteenlopende genres en disciplines.
Met de stem als oer-instrument geeft Silbersee klank aan dat wat gehoord moet worden.
Silbersee werkt graag samen met anderen en maakt voorstellingen over de wereld van nu en die van de toekomst.

‘Mooie zinnen over de wiegende zee en de hallucinerende ritmiek van de golfslag’

theaterkrant.nl