Broekhuis op zondag

Hommage aan Rosita Steenbeek
Culturele middag boordevol verrassingen
zo 11 sep 2022 16:00
zo 11 sep 2022
16:00
  • zo 11 sep 2022
    16:00
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Rosita Steenbeek middag in de schijnwerpers tijdens Broekhuis op Zondag

Tijdens Broekhuis op Zondag op vrijdag 11 november wordt een hommage gebracht aan schrijfster Rosita Steenbeek. Broekhuis op Zondag is een culturele middag boordevol verrassingen in De Kleine Willem.

In 1994 debuteerde ze met De laatste vrouw. Een boek dat Rome en Sicilië als decor heeft en in verschillende talen werd vertaald. Vanaf dat moment wijdt ze zich volledig aan het schrijven. Er volgden vele romans en ook meerdere boeken over Rome, de stad waar ze het grootste deel van het jaar woont.

Julia, Vrijgevochten keizersdochter. Zo heet het nieuwste boek van Rosita. In deze schitterende historische roman rijst een temperamentvolle vrouw op die haar eigen keuzes maakt, gedwarsboomd door haar vader die haar dwingt tot huwelijken die passen in zijn politieke strategie.

Broekhuis op Zondag is een heerlijke culturele middag die vol verrassingen zit. Plaats van handeling is De Kleine Willem. Jonge artiesten vertolken er werk van een oudere generatie, vrienden en vakgenoten halen herinneringen op en de lach is nooit ver weg. Muziek, miniconferences en goede gesprekken wisselen elkaar af.

Het programma is een samenwerking van Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede en Boekhandel Broekhuis.

Wie nu voor alle twee de edities van Broekhuis op Zondag kaarten bestelt, krijgt het diner achteraf erbij!

‘Rosita Steenbeek neemt lezer moeiteloos mee in verhaal van slimme en nieuwsgierige vrouw’

Trouw over roman Julia
Rosita Steenbeek