Hänsel und Gretel

Nederlandse Reisopera
Sprookje van gebroeders Grimm speelt in de uitvoering van de Nederlandse Reisopera op een verlaten attractiepark
vr 30 sep 2022 - zo 2 okt 2022
vr 30 sep 2022
-
zo 2 okt 2022

Zoals alle sprookjes stelt deze opera een ‘volwassen’ vraag: wat doe je als je door het leven op de proef wordt gesteld? Hou elkaar vast, dan overwint het goede altijd!  

Het bekende sprookje van Hans en Grietje, bewerkt tot een fantasy-opera voor iedereen vanaf 10 jaar. Met Hänsel und Gretel zet de Nederlandse Reisopera op 30 september (première) en 2 oktober een echte familievoorstelling op de planken van het Wilminktheater in Enschede.

We volgen Hänsel en Gretel op hun magische reisavontuur, met hoopvolle energie als brandstof. Zoals alle sprookjes stelt deze opera een ‘volwassen’ vraag: wat doe je als je door het leven op de proef wordt gesteld? Hou elkaar vast, dan overwint het goede altijd!  
 
Hänsel und Gretel is een humoristische voorstelling, met een spectaculaire vliegreis van Hänsel en Gretel met een troep zwanen, een magisch kussengevecht en de spannende strijd tegen de Knusperhexe, die een grote groep kinderen in een verlaten kermiscarrousel gevangen houdt. Lukt het Hänsel en Gretel om ze te bevrijden?  
 
Het fantasierijke decor bevat adembenemende 3D-projecties en de weelderige, romantische muziek van componist Engelbert Humperdinck uit 1893 zit vol dansritmes en is daardoor heel toegankelijk.  
De 'sprookjesopera', zoals Humperdinck hem noemde, wordt gezongen in het Duits en is met Nederlandse boventiteling goed te volgen voor kinderen vanaf 10 jaar.  

Nederlandse Reisopera wordt in deze voorstelling ondersteund door het Noord Nederlands Orkest, het Reisopera Kinderkoor en koor Consensus Vocalis. Gezongen in het Duits, met Nederlandse en Engelse boventiteling.

 

'Dit is puur escapisme. Ik wil een avontuur laten zien, een reis met hoopvolle energie als brandstof'

Regisseur Paul Carr

Credits

Cast: Peter, de vader: Eddie Wade, Gertrud, de moeder: Anna-Maria Dur, Hänsel: Dorottya Láng, Gretel: Sarah Bradey, die Knusperhexe: Michael Smallwood, Sandmännchen/Taumännchen: Kelly Poukens

Muzikale leiding: Karel Deseure, regie: Paul Carr, bewegingsregisseur: Alicia Frost, decor- & kostuumontwerp: Gary McCann, lichtontwerp: Alex Brok

Paul Carr: ‘Ik wil met Hänsel und Gretel een avontuur laten zien’

VRIJDAG 30 SEPTEMBER EN ZONDAG 2 OKTOBER / WILMINKTHEATER - ‘Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt daar aan mijn huisje?’ Wie is er niet opgegroeid met het verhaal van de heks die Hans en Grietje ha…