Die Zauberflöte

Nederlandse Reisopera
Geheel eigen draai aan een van beroemdste opera’s van Mozart
vr 20 jan 2023 - zo 22 jan 2023
vr 20 jan 2023
-
zo 22 jan 2023

Kunnen Tamino en Pamina de verwoesting van de aarde keren?

Die Zauberflöte is Wolfgang Amadeus Mozarts beroemdste opera. De Nederlands Reisopera pakt deze opera op en geeft er op vrijdag 20 januari in het Wilminktheater een geheel eigen draai aan. Regisseur Floris Visser situeert deze klassieker in een wereld waarin het evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke verstoord is door een conflict tussen de Koning van de Zon en de Koningin van de Nacht. 

De aarde stevent af op verwoesting: kunnen Tamino en Pamina het tij keren?

Het is 25 jaar na het tragische overlijden van de Koning van de Zon. De Koningin van de Nacht regeert met ijzeren vuist over de wereld, met desastreuze gevolgen. Lukt het Tamino en Pamina om het evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke te herstellen? Is de verdorde aarde nog te redden van een onafwendbare klimaatcrisis? Of pakken de kinderen de handschoen op? 

Visser heeft voor de Nederlandse Reisopera in het verleden meerdere succesvolle producties gemaakt. Zijn Orphée et Eurydice (2015) werd verkozen tot opera van het jaar en ook zijn La traviata uit 2017 kreeg lovende recensies.

Gezongen in het Duits met Nederlandse en Engelse boventiteling.

‘De Nederlandse Reisopera is al decennia lang het grootste reizende operagezelschap in Nederland’

Credits

Cast
-Pamina: Isabel Weller, Tamino: David Kerber, Papageno: Modestas Sedlevičius, Papagena: Emma Fekete, Königin der Nacht: Sophia Theodorides, Sarastro: Petri Lindroos, 1. Dame: Kristina Bitenc, 2. Dame: Polly Leech, 3. Dame: Anna Traub en Monostatos: Mark Omvlee.

Met
-Reisopera Kinderkoor
-Koor Consensus Vocalis
-Phion, orkest van Gelderland & Overijssel

De Nederlandse Reisopera
De Nederlandse Reisopera produceert met lef verrassende grote en kleine operaproducties van topkwaliteit en reist daarmee langs de theaters in Nederland. Het gezelschap wil de kunstvorm opera voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken.