Die Zauberflöte

Nederlandse Reisopera
Geniet ruim 230 jaar na de eerste uitvoering van de magische muziek van Mozart en begeleid prins Tamino en Papageno op hun zoektocht
vr 20 jan 2023 - zo 22 jan 2023
vr 20 jan 2023
-
zo 22 jan 2023

Nederlandse Reisopera brengt de prachtige muziek uit Mozarts beroemdste opera in versie zonder decor en kostuums, maar met orkest, koor en topsolisten

Die Zauberflöte is Wolfgang Amadeus Mozarts beroemdste opera. De Nederlandse Reisopera voert het werk op 20 en 22 januari in het Wilminktheater in een semi-geënsceneerde versie uit.

Vanwege personele problemen, onder meer als gevolg van ziekte, en de omvang van de oorspronkelijk geplande productie, heeft de Nederlandse Reisopera op 11 januari besloten de opera in een uitgeklede versie te brengen. Dat betekent dat de originele cast - Phion, Consensus Vocalis en solisten - de prachtige muziek van Mozart zonder decor en kostuums ten gehore zal brengen.

Mensen die vóór 16 januari kaarten hebben gekocht voor een van beide voorstellingen van Die Zauberflöte in Enschede, hebben een mail van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede ontvangen. Wij verzoeken mensen met kaarten die onverhoopt geen bericht hebben gekregen, contact op te nemen met kassa@wilminktheater.nl.

Wat is semi-geënsceneerd?

Dit wil zeggen dat er weliswaar geen decor te zien is, maar wel theaterbelichting. De voorstelling is geen ‘statisch’ concert, want de zangers acteren en zingen volgens een aangepaste regie. De zangers dragen geen echte toneelkostuums, maar wel kleding die past bij de handeling en bij hun rol. Het orkest zit niet in de orkestbak, maar op het toneel en is onderdeel van het toneelbeeld. Alle muziek uit de opera wordt uitgevoerd, alle geliefde aria’s zitten in de voorstelling.

Wel een inleiding

De Nederlandse Reisopera biedt bij deze voorstelling zoals gebruikelijk een inleiding aan. In deze inleiding krijgt u meer informatie over de ontstaansgeschiedenis van de opera, de muziek en componist Wolfgang Amadeus Mozart.

 

‘De Nederlandse Reisopera is al decennia lang het grootste reizende operagezelschap in Nederland’

Credits

Regie
Stan Geurts/Anne Slothouwer

Muzikale leiding
Marcus Merkel/ Wolfgang Wengenroth 

Cast   
Sarastro - Petri Lindroos, Tamino - David Kerber, Sprecher - Artur Janda, Erster Priester - Martijn Sanders, Zweiter Priester - Sander de Jong, Dritter Priester - Artur Janda, Königin der Nacht - Sophia Theodorides, Pamina - Isabel Weller, Erste Dame - Kristina Bitenc, Zweite Dame - Polly Leech, Dritte Dame - Anna Traub, Papageno - Modestas Sedlevičius, Papagena - Ekaterina Protsenko, Monostatos - Mark Omvlee, Drei Knaben - Münchner Knabenchor, Erster Geharnischter - Sander de Jong, Zweiter Geharnischter - Martijn Sanders, Erster Sklave - Sam Eggenhuizen, Zweiter Sklave - Bram van Uum, Dritter Sklave - Koert Braches.
 
Met
- Reisopera Kinderkoor 
- Koor Consensus Vocalis 
- Phion, orkest van Gelderland & Overijssel