Fidelio - première

Nederlandse Reisopera
Prachtige nieuwe interpretatie van Beethovens enige opera
za 22 apr 2023 20:00
za 22 apr 2023
20:00
  • za 22 apr 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Over sterke karakters, onoverwinnelijke echtelijke trouw en hoop

Een prachtige nieuwe interpretatie van Beethovens enige opera. Dat is Fidelio, een opera over tirannie en het gevecht om vrijheid. De Nederlandse Reisopera brengt het op zaterdag 22 april in de Pay.Zaal van het Wilminktheater.

Het gaat over sterke karakters, onoverwinnelijke echtelijke trouw en hoop. In Fidelio wisselt de vrouwelijke hoofdpersoon, Leonore, van identiteit en zet als man ‘Fidelio’ alles op het spel om haar geliefde uit een diepe kerker te bevrijden.

Beethoven schudde de muzikale wereldorde door elkaar en zijn enige opera Fidelio draagt zijn sterke signatuur. De muziek omarmt de diepten van wanhoop en extatische hoop van de ziel. De rollen vereisen buitengewone zangstemmen. In de rol van Leonore schittert dan ook de internationaal vermaarde Nederlandse sopraan Kelly God.

‘Fidelio doet verlangen naar een volle zaal’

Het Parool

Credits

- Cast: Kelly God, Bastiaan Everink en Bryan Register.
- Orkest: Phion, orkest van Gelderland & Overijssel

Het verhaal
De edelman Florestan (‘de wilde en actieve’) is ten onrechte gevangengezet door zijn politieke tegenstander, gouverneur Pizarro. Leonore heeft zichzelf vermomd als een jonge man, Fidelio (‘trouw’), en gaat in de gevangenis werken om haar man te redden. Marzelline (de dochter van gevangenisbewaarder Rocco) wordt verliefd op Fidelio. De situatie escaleert.